Főoldal BREAKING A Warner Bros. elhalasztotta a Shazam! Az istenek haragja és az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóit
BREAKINGFilmek

A Warner Bros. elhalasztotta a Shazam! Az istenek haragja és az Aquaman és az elveszett királyság bemutatóit

A Warner Bros. két nagy film bemutatóját is 2023-ra halasztotta.

365
Shazam! Az istenek haragja
Forrás: DC Studios

Ahogy az várható volt az elmúlt hónapok pletykái után, a Warner Bros. mind a Zachary Levi által rendezett Shazam! Az istenek haragja, mind pedig Jason Momoa rendezésében készült az Aquaman és az elveszett királyság című filmjének bemutatóját 2023-ra halasztotta. Eközben két másik film is a mozikba kerül.

Úgy tűnik, Jaume Collet-Serra rendezőtől az Black Adam lesz az idei év utolsó DC Comics adaptációja a filmvásznon, mivel a Deadline értesülései szerint a Warner Bros. törölte David F. Sandberg Shazam! Az istenek haragja című filmjét az idei naptárból, s decemberről 2023. március 17-ére tolták a film premierjét a naptárban.

Ezt a dátumot korábban az Aquaman és az elveszett királyság bérelte ki magának, ami most 2023 karácsonyára kerül, vagyis az eredeti elképzeléshez képest csaknem egy teljes évet csúsztattak a megjelenésén. A film elhalasztásáról már hetek óta erős pletykákat lehetett olvasni a világhálón, de most vált hivatalossá, mivel a Jason Momoa főszereplésével forgatott filmnek további időre volt szüksége az utómunkálatok befejezéséhez. James Wan rendező többször hangoztatta már, hogy a látványvilág annyira nagy munkát ró a VFX-csapatra, hogy nem tudják tartani magukat a korábbi időponthoz.

Ami a Zachary Levi főszereplésével készülő Shazam! folytatását illeti, a lépés megint csak előnyös lehet, mivel olyan nagy produkcióval kellett volna versenyeznie az ünnepek alatt, mint James Camerontól az Avatar: A víz útja, amit szintén idén decemberben fognak bemutatni. Közösségi oldalán David F. Sandberg viccesen úgy fogalmazott, hogy ugyan hónapokkal később láthatjuk a folytatást, de az új időpont még mindig három hónappal korábbi az első időponttól, amikor bemutatták volna a filmet.

Valószínűleg a bevételre is jó hatással lesznek az új időpontok, és kasszát fog robbantani mindkét filmmel a stúdió. Az első Aquaman még 2018-ban 1,148 milliárd dollárt hozott világszerte, míg az eredeti Shazam! 366 millió dollárt kaszált a 2019 áprilisi premierjével. Az idén bemutatott Batman 770,8 millió dollárt kasszírozott össze márciusban, így a Warner Bros. feltehetően arra számít, hogy a Shazam 2. részének sikerül megismételnie azt, amit a Batmantől láttunk márciusban.

Kapcsolódó hír a változtatásokhoz, hogy a Warner Bros. és a New Line közös produkciója, a House Party december 9-én kerül a mozikban, valamint Lee Cronintől az Evil Dead Rise 2023. április 21-én fog megjelenni a filmszínházakban.

Aquaman and the Lost Kingdom
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...