x
Filmek

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója megvédi a Batgirl törlését: “Nem adunk ki semmilyen filmet, mielőtt kész lenne”

Mindenkit kárpótolnak a filmmért, de továbbra is értetlenül állnak sokan a döntés mögött.

A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója megvédi a Batgirl törlését: “Nem adunk ki semmilyen filmet, mielőtt kész lenne”
  • Publishedaugusztus 5, 2022

Sokkolta a filmvilágot a Batgirl híre, hogy törölték a filmet, és nem fogják bemutatni egyik felületen sem. A döntéssel nemcsak a rajongókat, hanem a filmkészítőket is meglepték. A rendezőpáros éppen esküvőn voltak, amikor a sajtóból értesültek a hírről, hogy a stúdió kukázta munkájukat. A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav nem kér bocsánatot a döntésért.

“Nem adunk ki egyetlen filmet sem, mielőtt az elkészülne. Nem fogunk filmet kiadni, hogy negyedannyi pénzt keressünk, nem fogunk filmet kiadni azért – a hangsúly azon lesz, hogy hogyan tudjuk az egyes filmeket általánosságban a lehető legjobbá tenni. De a DC egy olyan dolog, amit szerintünk még jobbá tudunk tenni, és most erre koncentrálunk” – mondta Zaslav a mai negyedéves eredménybeszámoló során.

Zaslav szerint ez egy “10 éves tervet” dolgoztak ki a DC Comics adaptációval kapcsolatban, és ezzel a Warner Bros. Discovery egy olyan struktúrát szeretne követni, amely hasonló ahhoz, amit “Kevin Feige nagyon hatékonyan összehozott a Disneynél”.

“Úgy gondoljuk, hogy a DC-ből egy hosszú távú, sokkal erősebb, fenntarthatóan növekvő üzletágat tudnánk építeni. És ennek részeként a minőségre fogunk koncentrálni” – mondta Zaslav, utalva azokra a hírekre, miszerint a Batgirl-t azért dobták ki, mert a tesztközönség rosszul reagált a filmre, bár más források szerint a döntés inkább anyagi megfontolásból történt elsősorban, mert a filmre elköltött pénz egy részét így az adókon keresztül visszanyerhetik.

Arra a kérdésre, hogy a Batgirlt miért nem mutatják be az HBO Maxon, Zaslav azt felelte, hogy a Warner Bros. Discovery “alaposan megvizsgálta a direct-to-streaming üzletágat”, de “nem lehet összehasonlítani azzal, ami akkor történik, amikor egy filmet a mozikban indítunk. Ez az ötlet, hogy a drága filmek közvetlenül streamingre kerüljenek: nem találunk rá gazdasági érvet. Nem találunk rá gazdasági értéket. Ezért stratégiai váltást hajtunk végre… A hangsúlyt a mozikra helyezzük” – mondta Zaslav.

Eközben a Batgirl sztárja, Leslie Grace az Instagramon köszönetet mondott a rajongóknak: “Köszönöm a szeretetet és a hitet, ami lehetővé tette, hogy felvegyem a köpenyt, és ahogy Babs mondta a legjobban: “A saját átkozott hősöm”.”

Warner Bros. Discovery David Zaslav
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.