Főoldal Filmek A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt
Filmek

A Warner Bros. Discovery rosszabb 2023-as éve ellenére David Zaslav vezérigazgató kifizetése 50M dollárra nőtt

A Warner Bros. Discovery bevételi csökkentek, miközben David Zaslav fizetése több mint 26%-kal nőtt.

334
David Zaslav
Forrás: CinemaCon

David Zaslav, a Warner Bros. Discovery vezérigazgatójának 2023-as kompenzációs csomagjának értéke 49,7 millió dollárra nőtt, szemben a 2022-es 39,3 millió dollárral, amikor lezárult a Discovery-WarnerMedia fúzió. Ez kisebb ellentmondás azzal, hogy miközben a vezető bérezése megnőtt, a médiaóriás veszteséget könyvelhetett el.

Zaslav 2023-as fizetése 3 millió dolláros havi fizetésből, és több mint 23 millió dolláros részvényjuttatásból, 22 millió dolláros nem részvényjuttatásból, illetve további 1,6 millió dolláros egyéb kompenzációból állt össze, beleértve a biztonsági költségeket is. A javadalmazás növekedése részben annak köszönhető, hogy a Warner Bros. Discovery úgy döntött, hogy megváltoztatja vezetői javadalmazási tervét, és a részvényárfolyam helyett a pénzforgalmat helyezi előtérbe. 2023-ban a vállalat szabad cash flow-ja részben a nagy hollywoodi sztrájkok miatt nőtt, amelyek hónapokra leállították a produkciókat.

2021-ben a Discovery akkori vezérigazgatója, Zaslav 246,6 millió dolláros fizetést kapott, ami nagy ugrás a 2020-as 37,7 millió dolláros és a 2019-es 45,8 millió dolláros fizetéshez képest. A jelentős fizetésbeli ugrásban a 2021-es szerződés játszott szerepet, amikor Zaslav szerződését 2027 végéig kitolták a vállalatnál. A vezérigazgató javadalmazásának nagy részét a szabad cash flow-hoz kötötték, amely a költségcsökkentési erőfeszítések közepette ugrásszerűen megnőtt.

A Warner Bros. Discovery részvényei 20 százalékkal emelkedtek 2023-ban, miközben pénzügyi mutatói vegyesen alakultak. Az éves bevétel 4 százalékkal (41,3 milliárd dollárra) elmaradt 2023-ban, míg a kamatok, adózás, értékcsökkenés és amortizáció előtti korrigált eredmény (EBITDA) 11 százalékkal (10,2 milliárd dollárra) emelkedett.

A jelentésből más vezetőinek fizetésére is fény derült: Gunnar Weidenfels pénzügyi igazgató több mint 17 millió dollárt, Bruce Campbell bevételi és stratégiai igazgató 18,3 millió dollárt, JB Perrette, a streaming és játékok vezetője 20,1 millió dollárt, Gerhard Zeiler nemzetközi vezető pedig 13,3 millió dollárt keresett, ami mind jelentősen meghaladja az előző évit.

David Zaslav
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Warner Bros. Discovery
Filmek

CinemaCon: A Warner Bros. Discovery bemutatója

A Warner Bros. Discovery összes bemutatott produkciója a 2024-es CinemaCon alatt.

Max
Filmek

A Netflix és Disney+ után a Max is leszámol a jelszómegosztókkal

A Max is bevezeti, hogy nem oszthatjuk meg előfizetésünket másokkal.