Főoldal Sorozatok A WandaVision első reakcióival elárasztották a közösségi médiát a kritikusok
Sorozatok

A WandaVision első reakcióival elárasztották a közösségi médiát a kritikusok

Áradoznak a kritikusok a WandaVisionről.

588
WandaVision

A Marvel Studios első sorozatát csak jövő hét pénteken fogják bemutatni a Disney+ streamingszolgáltatón, méghozzá dupla epizóddal, de a szerencsés külföldi kritikusok már látták a WandaVision első három részét. Valószínűleg senkit sem fogunk meglepni azzal, hogy Kevin Feige és csapata most is a tutiba nyúlt. Az első reakciókban áradoznak a sorozatról a külföldi kollégák.

Több szempontból is nagyon várjuk már a WandaVision-sorozatot. Egyfelől egy év kihagyás után újra Marvel alkotást látunk, másfelől pedig a stúdió valami egészen újjal és szokatlan formában áll elő, amire még nem volt példa a Marvel Moziverzumban. Ez lesz a stúdió első sorozata, ami a ’60-as évek nagy komédiás hangulatát hozza el. A WandaVision január 15-én érkezik, és 9 epizódot számlál majd Skarlát boszorkány és Vízió saját sorozata, majd hetes bontásban fogja bemutatni az új részeket egészen március elejéig. Bár még egy kicsit várnunk kell, hogy véleményezni tudjuk a sitcom hangulatú sorozatot, ám az első reakciókkal már elárasztották a netet, de a teljes értékű kritikákra még csütörtökig várnunk kell, ugyanis akkor jár le az embargó.

A Fandango kritikusa is megnézte az első három részt, és borzasztóan élvezte a WandaVision epizódokat. Erik Davis állítása szerint merőben eltér mindattól, amit eddig bemutatott a Marvel Studios – könnyed, vicces és végtelenül elkötelezett a retró sitcom inspirációi mellett, miközben gondosan adagolja a rejtélyeket és a fondorlatokat, hogy fenntartsa a kíváncsiságot. Azok a rajongók picit csalódottak lesznek, akik valami óriási akciójelenetekre számítanak, legalábbis a sorozat elején elmaradnak ezek, de még van elég idő, hogy fejben tisztába tegyük a dolgokat. Ennek a formátumnak viszont épp az a szépsége, hogy teret enged a karaktereknek és élvezhessék a furcsaságokat anélkül, hogy a sztoriban azonnal haladni kéne a következő sorsfordító összecsapás felé.

A Collider szerkesztője is megnézte az első három epizódot, és imádta, hogy mekkora irányt váltott a Marvel Studios ezzel a sorozattal. A Marvel Moziverzum hatalmas sikerének titka Kevin Feige elképesztő vezetése és hogy hajlandó olyan szintű kockázatvállalásra, mint amit most megtapasztalhattok majd. Az első három epizódot látva csupán találgatni tudok, mi is történik pontosan, és izgatottan várom, hogy merre folytatódik a történet.

A Fandango másik kritikusa teljesen rákattant az első három részre. Goldman kiemelte, hogy azok, akik attól féltek, hogy az összes szuperhőstörténet pont egyforma, a WandaVision az ékes példája az ellenkezőjére. A teljes szereplőgárda nagyszerű és elkötelezett a stilizált megvalósítás mellett, de Elizabeth Olsen alakítása különösen kiemelkedő. Itt fennáll az a helyzet, amikor elhalmoznának Emmy-jelölésekkel, ha a díjátadók nem bánnának olyan mostohán a szuperhősökkel. Fura visszatérés a Marvel Moziverzumba (eredetileg a negyedik fázis negyedik projektje lett volna), és szükség lesz némi eligazításra, ha valaki egy hagyományos szuperhőssztorira vár a sorozattól. Emellett azt gondolja, hogy egyre és egyre jobban megragadja majd az embereket, miután elfogadják olyannak, amilyen a WandaVision.

A ComicBook szerkesztője tisztában volt azzal, hogy a WandaVision sokkal másképp fogja bemutatni a Marvel Moziverzumot. A sorozat sitcom jellege hihetetlenül feszültté és megragadóvá tesz valamennyi szituációt, miközben humor, dráma és feszültség keveredik a félórás epizódokban. Jó döntésnek tartja, hogy egyszerre mutatják be az első két részt, mivel ezzel alapozzák meg a későbbi részeket. A rajongóknak sokat kellett várniuk, de a türelmük kifizetődő lesz.

Még a ComicBook másik szerkesztője is írt egy reakcióbeszámolót a sorozatról. Brandon Davis véleménye szerint Elizabeth Olsen és Paul Bettany között továbbra is briliánsan működik a kémia, élvezet nézni őket. Bettany különösen élvezi, és ez megmutatkozik az alakításában is. A széria tele van szívvel, humorral, rejtéllyel és sötétséggel Wanda és Vízió között.

A ComicBookMovie szerkesztője az egyik legőrültebb és legötletesebb dolognak nevezte a sorozatot, amit a Marvel Studios valaha készített. A sitcom stílus nagyszerű, de van mögötte egy rejtély, amiről mindenki beszélni fog. Elizabeth Olsen lubickol szerepében, Matt Shakman pedig feltette magát a térképre. Paul Bettany szenzációs, de ez Wanda Maximoff sorozata, nem pedig Vízióé. Nem bírt betelni Olsen dicséretével, hogy milyen tehetséges. Az első rész magával ragad, a második, illetve harmadik epizód után pedig millió kérdésed lesz. A WandaVision egy olyan sorozat, amit meg kell nézned.

Az io9-től Jill Pantozzi is megnézte az első három részt, amit mágikusnak és hisztérikusnak írt le. Biztos benne, hogy ez változni fog, de a kezdés nem annyira Marveles, mint amit megszokhattunk az utóbbi években. Kiemelte, hogy a részek rövidek (30 percesek), de nem tűnik annyinak, és nagyon élvezte, hogy megtapasztalhatta ezt az egyedi koncepciót és kivitelezést az univerzumban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...