Főoldal Filmek A Venom és a Morbius producere szaftos véleménnyel van arról, hogy a Sony Pictures miért osztozik Pókemberen a Marvellel
Filmek

A Venom és a Morbius producere szaftos véleménnyel van arról, hogy a Sony Pictures miért osztozik Pókemberen a Marvellel

Miközben a franchise soha nem volt még ennyire sikeres, mint a Marvellel.

344
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Avi Arad egy veterán producer Hollywoodban, aki talán leginkább a Pókember-franchise-on való munkájáról ismert. A rajongók körében ismert Arad neve, bár ők inkább mindörökre szeretnék elfelejteni azokat a rémálmokat, amiket a producernek köszönhetnek. Többek között Arad kérése volt, hogy Venom szerepet kapjon Sam Raimitól a Pókember 3. részében, és talán ő felelős badarságért, amit A csodálatos Pókember-filmekben megcsináltak. Magyarul ő felelős minden rosszul sikerült képregényfilmért az elmúlt időben, amit a Sony kiadott.

Arad egyike volt azoknak, akik nem támogatták a Sony Pictures és a Marvel Studios együttműködését, hogy Pókember szerepeljen a Marvel Moziverzumban. A pletykák szerint Arad és a Marvel Studios elnöke, Kevin Feige között nincs szerelem, ezért senki sem lepődött meg akkor, amikor Aradot kihagyták a buliból, s nem vett részt egyik közös kalandon sem, amin a Sony és a Marvel dolgozott. Eddig Arad hallgatott, most azonban könyvében kitárulkozott, hogy mit gondol erről a házasságról.

Az új könyv, a Great Power egyik részletében a producer azt állítja, hogy ez “a legrosszabb üzlet” volt, és hozzátette: “A pénzért csinálták. Szörnyű. Mintha örökbe adnád a gyerekeidet, csak azért, mert nem tudod, mit kezdj velük”.

Ne feledjük, Arad volt az, aki azt akarta, hogy A csodálatos Pókember 3. történetében feltámasszák a halottakat, miközben egy Baljós hatos-filmet is szeretett volna készíteni, s mindezt úgy, hogy a formáció egyik tagja nem más lett volna, mint Peter Parker.

Ha azt nézzük, hogy a franchise milyen sikereket ért el a Marvel Studios kreatív közreműködésének köszönhetően, egyértelmű, hogy a Sony jól döntött. Az önálló trilógiával és a két Bosszúállók-filmmel Pókember népszerűsége az egekbe szökött, a világ egyik legnépszerűbb szuperhőse lett Tom Holland alakításának és a Marvelnek köszönhetően. A filmeket és a karaktert mellesleg a kritikusok is szerették, ami nem mondható el sem Venomról, sem Morbiusról.

Bár Arad nincs jó véleménnyel a közös munkáról, mégis kiérdemelt egy kreditet a Pókember: Nincs hazaút stáblistáján. Kíváncsiak lennénk, hogy mivel érdemelte ezt ki, esetleg ő erőszakolta ki a stúdióból, hogy ott legyen a neve a film végén, esetleg ezzel szerették volna kiengesztelni a haragos producert.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?

CinemaCon Sony Pictures
Filmek

CinemaCon: Sony Pictures nélkül kezdődött az idei rendezvény

Érdeklődés hiányában elmaradt a Sony Pictures előadása a CinemaConon.