Főoldal Filmek A védelmező 3. után jöhet egy előzményfilm a megfiatalított Denzel Washingtonnal?
Filmek

A védelmező 3. után jöhet egy előzményfilm a megfiatalított Denzel Washingtonnal?

A védelmező 3. rendező elárulta, milyen terve lenne a folytatásra, ami akár egy eredettörténet is lehet.

261
A védelmező 3.

Denzel Washington lehet a következő veterán filmsztár, akit digitálisan fiatalítanak meg egy előzményfilmre. Antoine Fuqua az egyik interjúban úgy fogalmazott, hogy már A védelmező 3. forgatása előtt fontolóra vette, hogy megfiatalítják a főszereplőt néhány jelenetre, hogy mélyebbre ássunk Robert McCallra (Washington), az ex-kormányzati bérgyilkosból lett igazságosztó múltjába.

Az NME-nek nyilatkozva Fuqua elmagyarázta, hogy a vitatott mesterséges intelligencia-technológiával hogyan lehet éveket lefaragni a 68 éves Washingtonból:

Határozottan sokat gondolkodtam ezen. Különösen most, az új technológiával, a mesterséges intelligenciával és minden ilyesmivel… Van egy történet arról, hogyan lett [McCall] ez a személy – ami a fiatalabb McCallról szól. Elég sokat beszélgettem erről [a trilógia írójával] Richard Wenkkel. Denzellel még nem beszéltem erről. Az egész annyira friss és új. Még mindig figyelem [a technológiát].

Antoine Fuqua

A technológia még nagyon új, de már használták. Legutóbb a Disney és a Lucasfilm a 80 éves Harrison Fordot fiatalított meg az idén nyáron bemutatott Indiana Jones és a sors tárcsája című film nyitójelenetében, de Martin Scorsese Az ír című filmjénél is segítségre hívta a technológiát Robert De Niro, Al Pacino és Joe Pesci fiatalítására. Egyelőre nem aratott osztatlan sikert ez a forradalmi technológia.

“Megnéztem Harrison Ford filmjét, és tudom, hogy más filmek is készülnek. Azt hiszem, a Sony hamarosan bemutat egy filmet Tom Hanksszel [Robert Zemeckis Here című filmje]. És úgy hallom, hogy a technológia egyre jobb és jobb lesz. Szóval figyelemmel követem a fejlődést” – magyarázta Fuqua.

A franchise eddigi részei három különböző témát dolgoznak fel, ahogy arról a direktor is beszélt. “Az első film arról szólt, hogy [McCall] megtalálja a célját. És ez nagyon külsődleges, nem igaz? Segít az embereken” – mondta Fuqua. “A második inkább arról szól, hogy megbékéljen a múltjával. Elárulták a barátai, és [a kollégája] meghal, a felesége pedig elhunyt… Ez pedig inkább egy erkölcsi dilemma, mert ő egy sötétebb karakter… küzd az erőszakkal és a brutalitással [a tettei]”.

Egy megállíthatatlan, legyőzhetetlen, az erőszak minden formájában otthonosan mozgó profi: Robert McCall (Denzel Washington). Már régóta nem a kormánynak dolgozik. A nyugdíjasok csendes életét éli, de folyamatosan gyötri a lelkiismeret-furdalás. Utólag úgy látja, hogy szörnyű dolgokat csinált, mert azt hitte, hogy a jó ügyet szolgálja. Csak egy módot talált rá, hogy enyhítse a gyötrő bűntudatot: megvédi az ártatlanokat. Bárkitől, bármi áron. Megvannak hozzá a módszerei. Dél-Olaszországba költözött, és a helybeliek szeretettel fogadják – ő úgy érzi, végre hazaérkezett. De itt sincs béke: a kisváros, ami idilli lehetne, maga a pokol – a maffia fojtogatja. A védelmező itt érti meg, hogy számára nincs kiút: újra harcba kell szállnia azokért, akik gyengék, kiszolgáltatottak, ártatlanok. Egyedül van a maffiával szemben. És ő az ilyen helyzetekben érzi igazán otthon magát.

A védelmező 3.
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Denzel Washington
Filmek

Denzel Washington karakteréről mesélt Ridley Scott a Gladiátor készülő folytatásában

A Gladiátor 2. forgatása most hogy újra sínen van, Ridley Scott arról...

A védelmező 3.
Filmkritikák

A védelmező 3. kritika

A védelmező 3. nem lett méltó befejezés, de az akciójelenetek és Denzel...