Főoldal Filmek A Universal fontolóra veheti, hogy eladja Hulk és Namor filmes jogait a Disneynek
Filmek

A Universal fontolóra veheti, hogy eladja Hulk és Namor filmes jogait a Disneynek

Nem készülhet új Hulk-film, mivel a jogokat a Universal birtokolja, de ez hamarosan változhat.

464
Hulk Namor

Nem először hallunk arról, hogy a Disney kész visszavásárolni a Hulk filmes jogait a Universal stúdiótól. Most egy új jelentés szerint a Universal Pictures tényleg komolyan fontolóra vette, hogy eladja Hulk és Namor franchise jogait a Disneynek, de mint mindig az ilyen dolgoknál, van egy kis baj az üzlettel.

Nagy változások zajlanak a Disney színfalai mögött, mióta Bob Iger visszatért a vezérigazgatói székbe, és az egyik népszerű elmélet szerint a vállalat eladja a Hulu 67%-os részesedését. Az Egyesült Államokon kívül a Hulu műsorait átvette a Disney+, miközben az Egyesült Államokban a két streamingplatform teljesen különálló szolgálatás. A jelentés szerint a két platform üzemeltetése mára pénzügyi teherré vált, és most a Disney azon agyal, hogy rendkívül előnyös lehet a vállalat számára, ha eladja a Hulu részvényeinek 67%-kát.

A dolgok itt válnak érdekessé és egyben bonyolulttá, ahogy a The Wrap beszámolója mélyebbre ásott a pénzügyi kimutatásokba. Amennyiben a Disney úgy döntene, hogy nem vásárolja ki a Comcast 33%-os részesedését, akkor a vállalat dönthetne úgy, hogy a teljes szolgáltatást megvásárolja, így ezzel az opcióval a mikiegeres cégnek esélye lenne arra is, hogy végre visszaszerezzen két kulcsfontosságú Marvel-franchise-t.

Jason Bazinet, a Citi elemzője úgy gondolja, hogy “míg a Disney birtokolja az összes Marvel IP-t, addig a Universal rendelkezik a Hulk és a Namor forgalmazási jogaival. Amennyiben a Disney egy Hulk- vagy Namor-filmet készítene a jövőben, akkor a Comcast a Peacock streamingszolgáltatón terjesztheti a filmet. Amennyiben a Hulu eladásra kerül, a Disney kihasználhatja ezt a lehetőséget, hogy megszerezze ezeket a forgalmazási jogokat”.

A Disney+ és a Hulu egyesítésén kívül egy esetleges eladás – a streamert 19,8 és 27,5 milliárd dollár között értékelik – akár 13 dollárral is növelheti a részvényárfolyamokat, ami a befektetőknek is kedvezőbb ajánlat lehet. Pontos számokat nem ismerünk, de állítólag Iger kezében például 500 ezer Disney-részvény van, így a Hulu eladásával akár 6,5 millió dollárral is nőhet a CEO bevétele.

Hulk az elmúlt évtizedben többször feltűnt a Marvel Studios produkcióban, Namor, a Torpedó pedig tavaly a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott! című filmben mutatkozott be. Ezekre nem vonatkozik a jogi megkötés, a karaktereket szerepeltethetik más Marvel-karakterek mellett, viszont szólófilmet nem készíthetnek róluk. Ezért is nem készült Hulkról önálló film 2008 óta, és Namor is ezért nem kapott saját karakterposztert tavaly, mert a forgalmazási jogok ezt megakadályozták. A Universal birtokolja a két karakter filmes jogát, de a Disney mindent megtesz, hogy visszaszerezze ezeket a jogokat.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.

Deadpool & Rozsomák
Filmek

A Deadpool & Rozsomák lesz a filmsorozat leghosszabb őrültsége

Deadpool és Rozsomák őrültségét valószínűleg ennél tovább is elnéznék a rajongók.