Wide Screen
Image default
Játékok

A Ubisoft szerint nem futtathatjuk a korábbi generációk címeit PS5 gépeken

A stúdió honlapja árulta el az információt.

Habár a Sony korábban megerősítette, hogy a PS4 játékok többsége futni fog a PlayStation 5 rendszereken is (az exkluzívok és a legnépszerűbb multiplatform címek mindenképpen), a korábbi generációk címeiről eddig nem nyilatkoztak. Sokan a leleplező esemény óta várják a bejelentést, hogy teljes mértékben kompatibilis lesz-e visszafelé a PlayStation 5. A bejelentés ugyan még mindig nem érkezett meg, a Ubisoft honlapján azonban egy árulkodó információ közelebb vitt minket az igazsághoz.

A francia stúdió weblapján, a gyakran ismételt kérdések szekcióban jelent meg egy bejegyzés arra vonatkozóan, hogy a PS1/PS2/PS3 játékok futtatására is képes lesz-e a next-gen konzol. Az illetékesek minden kételyt mellőzve válaszolták meg a kérdést, és határozottan kijelentették, hogy semmiképp nem érdemes a PS4-nél korábbi generációkra gondolni. A PlayStation 4 játékok esetében is csak a kiemelt címek helyzete biztos, de a Sony korábban jelezte, hogy ezek listáját folyamatosan bővíteni fogják a konzol megjelenését követően.

Habár a hír semmiképp nem örömteli, sajnos lehetett rá számítani. Mindenesetre érdemes megvárni a Sony hivatalos közleményét is a témában, bár mi nem élnénk bele magunkat túlzottan a helyetekben. Egy ötgenerációnyi játék futtatására képes konzol kissé túl szép, hogy igaz legyen. Azonban nem feltétlenül van okunk aggodalomra, a Sony ugyanis a PS4 korszakban is szorgalmasan töltötte fel virtuális boltjába klasszikus címeinek digitális változatát. Emellett a jobbnál jobb remakek korát éljük, így valószínűleg csak idő kérdése, hogy mindannyiunk kedvencei játszhatóak legyenek valamilyen formában.

Még több a témában...

Egy utolsó meglepetés a Crash Bandicoot 4 megjelenés előtt

Sinka Tamás

Mégis kaphat jelen generációs változatot a Resident Evil 8: Village

Szarka Roland

TESZT: Mafia: Definitive Edition

Sinka Tamás

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat