Főoldal Filmek A Top Gun: Maverick minden idők 5. legsikeresebb filmje az amerikai bevételi listán
Filmek

A Top Gun: Maverick minden idők 5. legsikeresebb filmje az amerikai bevételi listán

A Top Gun: Maverick még mindig szárnyal a mozikban.

384
Top Gun: Maverick
Forrás: Paramount Pictures

A nyár végéhez közeledve a Top Gun: Maverick továbbra is rekordokat döntöget, és minden idők 5. legnagyobb bevételt hozó filmje lett az USA-ban. A film már megszilárdította helyét a listán, ami egyben Tom Cruise karrierjének legjövedelmezőbb alkotása is lett. Nyugodt szívvel jelenthetjük ki, hogy a 2022-es év egyik legnagyobb meglepetése és legsikeresebb filmje lett a Top Gun folytatása.

A Bosszúállók: Végtelen háború című filmet már lenyomta az amerikai bevételi listákon múlt hónapban. A megjelenés óta eltelt 15. héten a Top Gun: Maverick több mint 701M dolláros hazai és 740,4M dolláros nemzetközi bevételre tett szert, vagyis az összbevétel több mint 1,44 milliárd dollárt jelent. Egészen elképesztő számok ezek annak fényében, hogy a film már digitálisan elérhető – ami megint csak rekordokat döntött a megjelenés első hetében, hiszen az Egyesült Államokban a valaha volt legjobban fogyó digitális cím volt. A Top Gun: Maverick az egyetlen olyan film, ami Memorial Day és Labor Day amerikai ünnepnapokon uralta a jegyeladásokat.

Brian Robbins, a Paramount Pictures elnök-vezérigazgatója így nyilatkozott a rekordokat döntögető eredményekről: “Kétségtelen, hogy a Top Gun: Maverick egy igazi kulturális mérce, amely megtestesíti a filmes élmény erejét. Miközben ezt a hatalmas eredményt és a film hatalmas hatását ünnepeljük, szeretnénk köszönetet mondani Tom Cruise-nak, a film készítőinek és szereplőinek, a Paramount marketing- és forgalmazócsapatának, valamint a Top Gun új és régi rajongóinak légióinak, akik folyamatosan eljönnek, hogy élvezzék ezt a figyelemre méltó filmet.”

A Joseph Kosinski által rendezett Top Gun: Maverick című filmben Cruise visszatér Pete “Maverick” Mitchell szerepében, az 1986-os Top Gun című film főszerepében. Több mint harminc évvel az első filmben történt tragédia után Mavericket visszahívják a TOPGUN-ba, hogy kiképezze a jövő generációs vadászpilótáit, ennek tagja Bradley “Rooster” Bradshaw (Miles Teller), néhai barátja, “Goose” fia. A film szárnyaló sikere részben a lenyűgöző kaszkadőrmutatványoknak és akcióknak köszönhető.

Top Gun: Maverick

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A Top Gun: Maverick miatt kellett anno újraforgatni a Godzilla Kong ellen jeleneteit

A rendező beszélt még többek között arról is, hogy ki ihlette a...

Godzilla x Kong: Új birodalom
Filmek

A box office jelentés szerint a Godzilla x Kong: Az új birodalom egy hétvége alatt megkereste az árát

A Titánok csúcsra törtek, Godzilla és Kong összehozta 2024 legnagyobb nyitóhétvégéjét.

Dűne: Második rész
Filmek

A Dűne: Második rész meghódította a jegypénztárakat, az első résznél is erősebben nyitott

Tarolt a Dűne: Második rész, jobb kezdésről nem is álmodhatott volna a...