Főoldal Sorozatok A Titkos invázió intróját teljes egészében egy mesterséges intelligencia generálta
Sorozatok

A Titkos invázió intróját teljes egészében egy mesterséges intelligencia generálta

A mesterséges intelligencia komoly veszélyt jelent a filmgyártásban is, veszélyben a színészek és írók állásai?

549
Titkos invázió

Mint azt talán tudjátok, a mesterséges intelligencia felhasználása a filmkészítésben nagy port kavart a művészek körében. Míg egyesek hasznos eszköznek tartják a gépi tanulásra alkalmas szoftvereket, addig a többség valószínűleg úgy tekint a gépekre, hogy az MI (angolul AI) aláássa a valódi alkotók munkáját.

A közösségi médiában már láthattál különböző, mesterséges intelligencia által generált klipeket, képeket és esszéket. Az Adobe tulajdonában lévő Photoshopot is mesterséges intelligenciával ruházzák fel hamarosan, amivel képrészleteket generálhatunk meglévő fotóinkhoz vagy minőségben javítatjuk az alacsony felbontású képeinket. Nagyobb veszélyt jelent a színészekre nézve, hiszen a jövőben a gyorsan fejlődő szoftverekkel könnyedén helyettesíthetik őket a filmekben és tévéműsorokban.

Most éppen az derült ki, hogy a Marvel Studios mesterséges intelligenciát használt a ma bemutatott új sorozatánál. A Titkos invázió intrójáról kiderült, hogy teljes egészében mesterséges intelligencia generálta a képsorokat.

Ali Selim rendező és executive producer a Polygon kérdésére elárulta, hogy az intrót a Method Studios tervezte mesterséges intelligencia segítségével, ami szerinte “pont a sorozat témáival játszik”.

A váltakozó és festői stílust idéző kreditek hatásosan adják vissza a kémdráma paranoid hangulatát, de ahogy az várható volt, ez a hír elég sok visszhangot váltott ki az interneten.

A sorozathoz kiadott szinopszisból kiderült, hogy “a Marvel Studios új sorozatában, a Titkos invázióban, amely a jelenkori MCU-ban játszódik, Nick Fury tudomást szerez arról, hogy a Földet titokban megszállta egy alakváltó Skrullokból álló frakció. Fury csatlakozik szövetségeseihez, köztük Everett Rosshoz, Maria Hillhez és a Skrull Taloshoz, aki a Földet választotta új otthonának. Együtt versenyt futnak az idővel, hogy meghiúsítsák a közelgő Skrull inváziót és megmentsék az emberiséget.”

A sorozatban Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Cobie Smulders, Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir, Charlayne Woodard, Killian Scott, Samuel Adewunmi, Dermot Mulroney, Christopher McDonald, Katie Finneran mellett Emilia Clarke, Olivia Colman és Don Cheadle játszik.

Ali Selim a rendező és executive producer, valamint Kevin Feige, Jonathan Schwartz, Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Brad Winderbaum, Samuel L. Jackson, Ali Selim, Kyle Bradstreet és Brian Tucker társproducerek. Kyle Bradstreet egyben a vezető író is, Jennifer L. Booth, Allana Williams és Brant Englestein pedig társproducerek.

Titkos invázió premierjére 2023. június 21-én kerül sor a Disney+-on.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...