Főoldal Filmek A Titkos háborút akarják adaptálni a Russo fivérek
Filmek

A Titkos háborút akarják adaptálni a Russo fivérek

Csak idő kérdése, hogy mikor térnek vissza a Russo fivérek a Marvelhez.

369
A Russo testvérek

Joe és Anthony Russo a Marvel Comics klasszikus crossover történetét, a Titkos háborút szeretnék feldolgozni, amennyiben újra a Marvel Moziverzumban dolgoznának. A legújabb filmjük, A szürke ember vörös szőnyeges premierjén a Deadline kérdezett rá a Russo testvérektől, hogy mi lenne az a projekt, amire igent mondanának, de bevallásuk szerint, monumentális erőfeszítésre kell ahhoz, hogy méltó adaptáció készüljön belőle.

A Russo testvérek az Amerika kapitány: A tél katonája rendezésével csatlakoztak az MCU-hoz, ami vitathatatlanul az Amerika kapitány-trilógia legjobb filmje volt. A film kritikusok és rajongók általi kiváló fogadtatásának köszönhetően a Russo testvérek visszatértek az Amerika kapitány: Polgárháborúnál, majd a Bosszúállók: Végtelen háború és a Bosszúállók: Végjáték rendezését is megkapták. A Russo testvérek talán az egész MCU legbefolyásosabb filmkészítői, és mindannyian izgatottan várjuk, vajon visszatérnek-e még, és ha igen, mi lesz a következő projektjük. A testvérek többször elmondták már, hogy talán látjuk még őket.

Az Infinity szagát sikerrel zárták, szóval adott a kérdés, bevállalnak még egy nagyobb történetet? És a jelek szerint a Russo testvérek is elgondolkodtak az ötleten. Amikor megkérdezték, hogy melyik Marvel-sztorival foglalkoznának legközelebb, Joe Russo a következőt válaszolta:

Ugyanazt mondjuk, a Marvel iránti szeretetünket azok a könyvek alapozták meg, amelyeket gyerekként olvastunk, és azok a könyvek, amelyekbe beleszerettünk. Az egyetlen sorozat, amit imádtunk, amikor felnőttünk, a Titkos háború volt. Hihetetlenül ambiciózus – nagyobb lenne, mint a ‘Végtelen háború’ és a ‘Végjáték’ – ez egy hatalmas vállalkozás, és azt a két filmet tényleg nagyon nehéz volt elkészíteni. Szóval, ha megpróbáljuk elképzelni, hogy még két olyan filmet csináljunk, ami még nagyobb, mint az a kettő, akkor aludnunk kell rá egyet.

Joe Russo

Egy álom válna valóra, ha adaptálhatnák a történetet. A Titkos háborút Jim Shooter írta, Mike Zeck és Bob Layton rajzolta, és a történetet 12 számban mesélték el 1984 és 1985 között. A történet az első crossover esemény a Marvel Comics történetében, és ha a Russo testvérek visszatérnének a franchise-hoz, hogy adaptálják azt, az minden korábbinál nagyobb lenne.

A Titkos háborúban a Marvel Comics leghíresebb hősei és gonosztevői közül néhányat elrabol a The Beyonder nevű gonosztevő, és arra kényszerítik őket, hogy a Battleworld bolygón harcoljanak egymással. A történet segített bevezetni a képregények számos ikonikus elemét, köztük Pókember fekete ruháját. Mivel az MCU 4. fázisa megnyitja a Multiverzum kapuit, könnyen lehet, hogy a hősök és gonosztevők sok különböző változatát használnák az intergalaktikus versenyben.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események