Főoldal Filmek A Thor: Szerelem és mennydörgés törölt jelenetei között találunk egy olyan istent, akit majdnem teljesen kivágtak a filmből
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés törölt jelenetei között találunk egy olyan istent, akit majdnem teljesen kivágtak a filmből

Az egyik görög istennek eredetileg nagyobb szerepet osztottak volna.

347
Thor: Szerelem és mennydörgés

A Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben az MCU számos istene szerepet kapott, de néhányan sokkal több időt kaptak, mint mások. Az amerikai IGN exkluzív anyag birtokába jutott a törölt anyagokból kiderült, hogy Taikai Waititi rendező eredetileg nagyobb szerepet szánt az egyik görög istennek a filmben. Dionüszosz – akit a veterán színpadi és filmszínész, Simon Russell Beale (Penny Dreadful, Tarzan legendája) alakít a filmben – nagyobb szerepet is kaphatott volna.

Bár Dionüszosz teljesen a háttérbe szorult a filmben, még mellékszereplőnek sem mondhatjuk, pusztán egy vendégszereplőnek inkább, akit Omnipotence City jelenetsorában láttunk néhány másodpercig. Leforgattak egy nagyobb jelenetet a színésszel, amit végül ki kellett vágni. Ebben a jelenetben Thor (Chris Hemsworth), Valkyrie (Tessa Thompson) és Korg (Waititi) megérkeznek Omnipotence Citybe, ahol Zeuszt (Russell Crowe alakítja) keresik. Véletlenül belebotlanak a nagyképű és elkényeztetett Dionüszoszba, akitől végül sikerült kihúzni, hol van az apja.

Nem Simon Russell Beale az egyetlen színész, aki a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a vágóasztal padlóján landolt. Peter Dinklage által alakított Eitri, a törp (akit a Bosszúállók: Végtelen háborúban láttunk) és Jeff Goldblum által alakított Nagymester sem került be a végső vágásba, de vannak olyanok is, akik nem tudtak ebbe belenyugodni, hogy kivágták őket a filmből. Lena Headey a törölt cameója miatt beperelte a film készítőit.

A Thor: Szerelem és mennydörgés szeptember 8-án (azaz a Disney+ Day napon) debütál a Disney+ kínálatában, de azoknak sem kell már sokat várniuk, akik nem digitális formában, hanem lemezes formában szeretnék feltenni a polcra Thor legújabb kalandját. A Marvel Studios legutóbbi mozifilmje szeptember 27-én jelenik meg 4K-ban, Blu-rayen és DVD-n lesz elérhető.

A Marvel Studios új filmjében, a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmben a mennydörgés istene az eddigiekhez nem fogható utazásra indul: a belső békét kutatja. A szuperhősködéstől való visszavonulása azonban rövidre sikerül, mivel a galaktikus gyilkos, Gorr, az Istenölő az istenek kiirtását tűzi ki céljául. A reá váró küzdelemhez Thor segítségül hívja Valkűr királyt, Korgot és volt barátnőjét, Jane Fostert, aki – Thor legnagyobb meglepetésére – képes használni a mágikus pörölyt, Mjölnirt. Ők együtt embert- és istent próbáló kozmikus kalandra indulnak, hogy kiderítsék az Istenölő bosszújának rejtélyes okát, s megállítsák, amíg még nem késő.

Thor: Szerelem és mennydörgés
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események