Főoldal Filmek A Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciótervén a Nagymester kivágott jelenetét láthatjuk
Filmek

A Thor: Szerelem és mennydörgés koncepciótervén a Nagymester kivágott jelenetét láthatjuk

Soha nem fogjuk látni a törölt jeleneteket.

363
Nagymester

A Thor: Szerelem és mennydörgés című film újabb koncepciórajzai láttak napvilágot, és végre okosabbak lettünk, hogy milyen szerepet is kapott volna a Nagymester a folytatásban. Azt már korábbról tudjuk, hogy a Nagymester jelenetét kivágták a filmből, csakúgy mint Eitri jelenetét. Taika Waititi rendező azt is elárulta, hogy ne várjunk rendezői változatot, pedig nyers vágásban akár 4 órás is lehetett volna a film.

Amikor Christian Bale elárulta, hogy Jeff Goldblummal és Peter Dinklage-gel forgatott jeleneteket a Thor: Szerelem és mennydörgés című filmhez, több rajongó is azon kezdett tanakodni, hogy a Marvel Studios miért vágta ki ezeket a jeleneteket a filmből. Sem a Nagymester, sem Eitri nem került be végül a filmbe, de legalább most már tudjuk, hogy a Nagymester milyen szerepet kapott volna a filmben. A legújabb koncepciós terveken azt láthatjuk, ahogy Goldblum karaktere üdvözli Thort, a Hatalmas Thort és Valkűrt a Moon of Shame nevű helyen (a szégyen holdján).

A Thor: Ragnarök antagonistája a tervek alapján robotkarokat kapott volna, és azon a holdon él, ahol hőseink végül szembekerültek az isteni mészárossal, Gorr-ral. A képekből egyértelműen lejön, hogy ez nem csupán egy törölt jelenet, hanem a Marvel Studios valójában kivágott egy teljes mellékszálat, amely a karakter körül forog.

Ha tippelnünk kéne, hogy mit látunk ezeken a terveken, akkor azt mondanánk, hogy a Nagymestert könyörtelenül megtámadta Gorr, amikor az isteni mészáros hadjáratra indult, és egy robottesttel mentette meg magát. A film főhősei később rátaláltak volna a holdon, és valószínűleg közben többet megtudtak volna Gorr gonosz tervéről. Hiába várjuk ezeket a jeleneteket, mert Taika Waititi rendező világossá tette, hogy soha nem akarja kiadni ezeket a törölt jeleneteket (valószínűleg ez magyarázza, hogy miért nem találhatók meg a készülő Blu-ray lemezen).

A Thor: Szerelem és mennydörgés végül kevesebb, mint kétórás volt, ami szokatlanul rövid a Marvel Studios eddig bemutatott produkcióból. Nagy volt a várakozás, végül azonban megosztóra sikerült, közepes kritikát kapott a folytatás. Többen azzal érveltek, hogy elsiették a történetet, nem találták az egyensúlyt az érzelmes és humoros jelenetek között.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események