Főoldal Sorozatok A The Last of Us alkotók ígérete szerint a 2. évadban több akciót és clickert láthatunk majd
Sorozatok

A The Last of Us alkotók ígérete szerint a 2. évadban több akciót és clickert láthatunk majd

Sokan hiányolták az akciót és a fertőzötteket az adaptációból, ezen változtatni fogna a 2. évadra.

539
The Last of Us
Forrás: HBO

Hiányoltad az akciót és a fertőzötteket a The Last of Us első évadából? Jó hír, a következő évad ebben jelentősen változni fog. Egy virtuális sajtótájékoztatón a Variety beszámolója szerint a sorozat alkotói, Craig Mazin és Neil Druckmann válaszoltak a rajongók panaszaira, miszerint kevés szerepet kaptak a Cordyceps-vírussal fertőzöttek az első évadban.

A hátborzongató akciók helyett erősen a főszereplőkre, az őket körülvevő világra és a karakterek kapcsolataira koncentráltak a készítők. Az HBO egy kiváló sorozatadaptációt készített, amennyiben hibát szeretnénk keresni, akkor talán ebbe kapaszkodhatunk. Az interjúban Mazin azt is kifejtette, hogyan közelítették meg a témát a fertőzöttekkel kapcsolatban, miért ilyen kevés szerepet játszottak az első évadban.

Végső soron általában a kapcsolatok erejét hangsúlyoztuk, és azt, hogy az akció pillanataiban próbáljuk megtalálni a jelentőséget. És így lehet, hogy kevesebb akció lesz, mint amit néhányan szerettek volna, mert nem feltétlenül találtunk jelentőséget egy jó részüknek a sorozatba, vagy [volt] aggodalom, hogy az egyes szekvenciák ismétlődni fognak. Végül is nem játszol, hanem nézed. És bár sokan szeretik nézni a játékmenetet, egy kicsit koncentráltabbnak és célzottabbnak kell lennie, amikor a tévében egy sorozaton keresztül meséljük a történetet.

Craig Mazin

Az évad utolsó epizódjában Ashley Johnson is feltűnt Ellie édesanyjaként, egy flashback jelenetben, amikor megszülte Elliet. Johnson a 2013-as videojátékban, valamint annak folytatásában is Ellie hangját adta, de a színésznő csak most kapott először szerepet a képernyőn. Egy másik cikkünkben arról is írtunk, hogy ez a bizonyos jelenet megerősített egy masszív rajongói teóriát Ellie immunitásával kapcsolatban, hogy hogyan sikerült legyőznie a fertőzést.

The Last of Us
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Filmek

Filmek és sorozatok, amiket bemutat júniusban a Max

Júniusban ezeket a filmeket és sorozatokat is nézhetjük az HBO Max-on.

Sárkányok háza S2
Sorozatkritikák

Sárkányok háza 2. évad 1-4. rész kritika

Folytatódik a fekete és zöld házak konfliktusa.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.