Főoldal Filmek A The Batman kihagyja majd Bruce Wayne eredettörténetét
Filmek

A The Batman kihagyja majd Bruce Wayne eredettörténetét

Olyan sokszor láttuk már, lépjünk túl ezen.

425
The Batman
Forrás: Warner Bros.

Feltesszük a kérdést, lehet úgy filmet forgatni a DC Comics híres Sötét Lovagjáról, ha nem látjuk a feldolgozásban, ha nem látjuk, ahogy Bruce Wayne szüleit meggyilkolják egy lepukkant sikátorban? Úgy tűnik, igen, mivel Matt Reeves rendező megerősítette, hogy a The Batman figyelmen kívül hagyja majd Bruce Wayne többször elmesélt eredettörténetét.

A példa nem újkeletű, hiszen a Marvel Studios hasonló megközelítésben mutatta be a Pókembert 2016-ban és 2017-ben, ott sem mesélték el Ben bácsi halálát, amit már kétszer bemutattak. Valamennyi élőszereplős Batman-feldolgozásban, beleértve a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala című filmet is, a kisfiú látta, ahogy a szüleit meggyilkolják. Sőt, a 2019-es nagysikerű Joker-filmben még egy olyan jelenet is helyet kapott, amelyben Thomas és Martha Wayne-t megölte Joker egyik követője. Szóval az elmúlt időben bőven volt alkalmuk a készítőknek megismertetni Bruce Wayne sötét múltját azokkal a rajongókkal is, akik kevésbé ismerik Gotham City védelmezőjének eredettörténetét.

Az Esquire-nek adott interjújában Matt Reeves rendező arról beszélt, miért döntött úgy, hogy kihagyja Bruce Wayne eredettörténetét a legújabb feldolgozásból.

Annyiszor láttuk már. Túl sokszor megcsinálták már. Tudtam, hogy nem tudjuk megcsinálni.

Matt Reeves

Néhány rajongó csalódott lehet a hír hallatán, ugyanakkor való igaz, az elmúlt feldolgozások fényében már nem érezzük szükségesnek újra bemutatni a tragikus képsorokat, és ez nem egyenlő azzal, hogy a súlyát ne hordozná a film, ne lett volna hatással a főhősre. Bruce Wayne tragikus eredettörténete egyébként is szerves része a karakternek, és nem mintha egyszerűen átírnák Batman egyik legfontosabb jellemét, a karakterét, csak azért, mert a szüleit nem gyilkolják meg a képernyőn ismételten a filmvásznon.

Matt Reeves írta és rendezte The Batman című film március 3-án kerül bemutatásra a mozikban, és kizárólag ott lesz látható a Sötét Lovag legújabb története 45 napig. Áprilisban pedig már az HBO Maxen is elérhető lesz online.

The Batman
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Joker: Kétszemélyes téboly
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.