Főoldal Előzetesek A természet és a technika harcban áll A vad robot új előzetesében
Előzetesek

A természet és a technika harcban áll A vad robot új előzetesében

A kedvesség is lehet túlélési stratégia.

166
A vad robot
Forrás: DreamWorks

A héten tartják Franciaországban az Annecy International Animation Film Festival nevű eseményt, melyen a résztvevők a Transformers Egy mellett láthatták például A vad robot tíz percét is. A széles közönség számára pedig elérhetővé tették a második, nagy előzetest is, melyben Roz, a természetbarát robot felveszi a harcot az övéivel.

„Egy hajótörés után Roz, az intelligens robot egy lakatlan szigeten ragad. Túlélése érdekében meg kell ismernie a zord környezetet, s a sziget állataihoz kötődik, miközben gondoskodik egy elárvult lúdbébiről” – írja a hivatalos szinopszis.

A gyönyörű animáció mellé természetesen dukál a neves szereplőgárda is, Rozt eredetiben Lupita Nyong’o kelti életre, de mellette hallható még Pedro Pascal, Bill Nighy, Mark Hamill, Stephanie Hsu, Catherine O’Hara, Matt Berry, Ving Rhames és Kit Connor is. A filmet a háromszoros Oscar-jelölt Chris Sanders (Így neveld a sárkányodat) rendezte Peter Brown azonos című regényei alapján. Ebben a ROZZUM 7134-es egysége egy lakatlan szigeten kénytelen megtanulni az állatok nyelvén, hogy egy elárvult lúdbébi ősszel útra kelhessen az övéivel. Csakhogy ha egy robotnak érzései támadnak az beláthatatlan következményekkel jár.

Sanders a vetítés mellett beszélt is egy kicsit céljaikról: „Brown [az író] úgy vélte, a kedvesség is lehet túlélési stratégia.” A film elmondása szerint közel kész állapotban van, s nagyban tiszteleg a kézi animációs stílusok előtt, mivel annak vegyítésével könnyebb volt közvetíteni a történet üzenetét. „Azzal kezdtük, hogy elkészítettük ezeket az inspiráló festményeket.” Azt is elmondta, hogy az animátor csapat ezen stílussal az analóg lélek érzését akarta átadni. A végén pedig a film látványvilága szinte megkülönböztethetetlen lett ezektől.

A DreamWorks legújabb alkotása nálunk október 24-én landol a mozikba, s már megtekinthető a legújabb előzetes szinkronos változata is.

A vad robot
Forrás: DreamWorks
Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Így neveld a sárkányod
Filmek

Befejeződött az élőszereplős Így neveld a sárkányodat forgatása

Biztos kezekben van a franchise, Hablaty és Fogatlan jövőre visszatérnek.

CinemaCon Universal
Filmek

CinemaCon: A Universal Pictures és a Focus Features bemutatója

A klasszikusok kapták a hangsúlyt a Universal bemutatóján a CinemaCon szerdai napján.

ws kung fu panda 4 240313 021853
Filmkritikák

Kung Fu Panda 4 kritika

Po étvágya még mindig hatalmas, a tétek már sajnos kevésbé.