Főoldal Filmek A Sony Pictures a Tudom, mit tettél tavaly nyáron folytatásán dolgozik
Filmek

A Sony Pictures a Tudom, mit tettél tavaly nyáron folytatásán dolgozik

A rendező megvan, és Jennifer Love Hewitt és Freddie Prinze Jr. már tárgyalnak a visszatérésről.

498
ws I Know What You Did Last Summer Still Everett MCDIKNW EC001 H 2022 230206 112206
I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, from left: Freddie Prinze Jr., Jennifer Love Hewitt, 1997, © Columbia/courtesy Everett Collection

A Sony Pictures újabb folytatást készít a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című tinihorror franchisehoz. A Deadline számolt be elsőként a legújabb fejleményekről, és bár részleteket nem árultak el a készülő projektről, de a The Hollywood Reporter időközben megtudta, hogy Jennifer Love-Hewitt és Freddie Prinze Jr. már tárgyal a visszatérésről.

A ’90-es évek végi egyik nagy klasszikusának folytatása a fejlesztési fázis nagyon korai fázisánál tart, és éppen ezért még nem dőlt el, hogy a korábbi részek főszereplői aláírnak-e az újabb fejezetre. A hírek szerint Jennifer Kaytin Robinson a kiszemelt, ő volt a Thor: Szerelem és mennydörgés társírója és a Netflix gyártású Bosszúra készen rendezője, hogy filmre vegye az 1997-es slasherfilm folytatását. A filmben négy barátra vadászik egy gyilkos, miután eltussolnak egy balesetet, amiben valaki meghalt.

Az eredeti változat, amelyben Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Ryan Phillippe és Prinze játszott, és amelynek forgatókönyvét a Sikoly forgatókönyvírója, Kevin Williamson írta, 125 millió dolláros bevételt hozott. A Tudom, mit tettél tavaly nyáron három egymást követő héten vezette a jegyeladásokat és lett kasszasiker, és több díjkiosztón is jelölést kapott, többek között az MTV Movie Awards és a Blockbuster Entertainment Awards díjátadón.

Az eredeti, első részt a Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron (1998) és a Mindig tudni fogom, mit tettél tavaly nyáron (2006) című folytatások követték. Hewitt és Prinze az 1998-as folytatásban visszatértek régi szerepükben, míg a 2006-os filmben teljesen új szereplőgárda szerepelt. Bár film nem készült belőle az elmúlt években, az Amazon lecsapott a lehetőségre. 2021-ben egy tévésorozatot mutattak be a Prime Video streamingszolgáltatón. A filmek Lois Duncan 1973-as ifjúsági regényét dolgozták fel a filmvásznon.

A trend folytatódni látszik, amit 2018-ban a Halloween vezetett be, hogy egy klasszikust dolgozzunk fel a régi és új szereplők keverékével, hisz mi baj sülhetne ki belőle. Aztán láttuk, hogy milyen csúfos véget ért az a történet. A Sikoly ötödik része is másolta az alapkoncepciót, amiből jó film kerekedett, jövő hónapban pedig érkezik az újabb rész. Bízunk benne, hogy a Sikoly VI méltó lesz az elődjéhez, és nem estek abba a hibába, amit elkövettek a Halloween-franchise készítői.

i know what you did last summer
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események