Wide Screen
Image default
Játékok

A Sony jelentősen növeli a gyártandó PS5 konzolok számát

Reméljük jut mindenkinek!

A legutóbbi, júniusi PlayStation eseményen, a PlayStation 5 játékait voltak hivatottak bemutatni. A show zárásaként azonban felfedték a következő generációs konzolt, melyet olyan régóta szerettünk volna látni. A Future of Gaming event záróakkordja berobbantotta az internetet. Azóta is mennek a találgatások az árról és a pontos megjelenési dátumról. Ezen infókat ugyanis még nem fedték fel a nextgen PlayStationnel kapcsolatban. Most azonban a Nikkei értesülései szerint a Sony szinte megduplázta a tavasszal berendelt darabszámot. A megközelítőleg 6 millió darabot, 9 millió körüli értékre emelték.

A fenti hírt nemrég a Bloomberg azonban néhány aprósággal kiegészítette:

  • A megnövelt gyártás ellenére sem biztos, hogy a Sony elegendő konzolt tud tenni a megjelenés idejére a boltok polcaira, ugyanis folyamatosan szigorodnak a vírus lehetséges második hulláma miatt az áruszállítási szabályok.
  • A Sony korábban a gyártótól 10 millió DualSense controllert rendelt be, azonban ezen a számon is emel, hogy a mennyiség passzoljon az újonnan legyártott konzolokhoz.
  • A PlayStation 5 tömeggyártása júniusban kezdődött meg, a Sony 5 millió elkészült konzolt vár szeptemberig és további 5 milliót október és december között.

Még több a témában...

A Cyberpunk 2077 sztorija rövidebb lesz mint a Witcher 3 története volt

Fonyódi Dávid

PlayStation 5 vagy Xbox Series X – Melyiket válasszuk?

Szarka Roland

Még mindig tud újat mutatni a Cyberpunk 2077 világa

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat