Főoldal Játékok A Sony eléggé beleszól az emberi karakterek ábrázolásába
Játékok

A Sony eléggé beleszól az emberi karakterek ábrázolásába

Bizonyos játékok esetében eléggé bele fognak szólni abba, hogyan is lehet ábrázolni a karaktereket.

451

Azt szinte már mindenki tudja, mennyire is nyílik ki a videojátékok piaca. Egyre több és több ember fér hozzá és szinte napról-napra nagyobb tömegeket érdekel ez a világ. A Sony a PlayStation-nel egészen durván megvetette a lábát és jelenleg mondhatjuk azt is, hogy valamilyen szinten ők vezetik az egész piac trendjeit. Akár 5 éve még a legtöbb fejlesztő meg volt róla győződve, hogy a multiplayer a jövő, aztán jöttek a japánok a zseniális egyjátékos kalandjaikkal és lesöpörtek szinte mindent.

Már innen is látható, mekkora szerepe és jelentősége van az óriáscégnek ezen a területen belül. A GameSpark Japan hozott le egy cikket, amiben azt taglalták, hogyan kéri a Sony a fejlesztőit, hogy lehetőleg mellőzzék az erőszakosabb ábrázolási módokat. Ennek valószínűleg az az oka, hogy így lentebb tudják vinni a korhatár besorolást és nagyobb közösséghez jut el így a móka.

Leginkább természetesen az emberi karakterek ilyen fajta ábrázolásával van probléma, ezt próbálják jobban korlátozni. Nem minden játékra érvényes azonban ez, hiszen láthattuk akár a The Last of Us Part II-ben, illetve a Days Gone-ban is, hogy nem idegen azért tőlük a durvább részletek ábrázolása. Ezt a tábort erősíti a Resident Evil Village is, hiszen ugyan nem belsős játék, azonban a japánok teljes mellszélességgel mögötte állnak, és mint tudjuk a legjobb élményt is a PS5-ön fogja majd nyújtani…

Szerző

Egészen pici koromban szerettem bele a játékokba és mindenbe ami technika. A jéték rovatot vezetem és próbálok nektek érdekességeket hozni a témában.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Stellar Blade
PlayStation

Várakozáson felül teljesített a Stellar Blade, tervben van a PC-s változat

A Shift Up új PS5 exkluzív játéka hangos siker lett, folytatások is...

Stellar Blade
Játéktesztek

Stellar Blade teszt

A nagy port kavart Stellar Blade tényleg olyan jó lett?

GTA VI
Játékok

Megerősítették a GTA VI megjelenési időszakát

2025 őszén tervezik kiadni a várva várt folytatást.