x
Filmek

A Shrek 5 még nem halott, de inkább egy reboot jön?

A DreamWorks és a Comcast is azon töri a fejét, hogy új Shrek részt gyártanak, de lehet, hogy ezúttal máshogy.

A Shrek 5 még nem halott, de inkább egy reboot jön?
  • Publishedjúnius 15, 2016

A DreamWorks és a Comcast is azon töri a fejét, hogy új Shrek részt mutassanak be, de lehet, hogy ezúttal máshogy.

Már hat év telt el a legutóbbi ogre Shrek óta, amikor a széles- és nagy vásznon megcsodálhattuk a zöld rémséget bolondos társaival. Mindeközben már évek óta beszélnek arról, hogy érkezhet majd valamikor a Shrek 5. Hivatalosan nem erősítették még meg, de a stúdiók erősen fontolgatják ennek esélyét a közeli jövőben.

Az NBCUniversaltól Steve Burke vezető elárulta, hogy a következő években több animációs sorozattal is találkozhatunk majd a mozik műsorain, és nagy valószínűséggel a Shrek következő része is szerepelni fog azon a listán. A legnagyobb gondot az okozza, hogy  a készítők sem döntötték még el, hogy újra indítják a franchiset, vagy folytatást inkább a folytatás mellett maradnak.

Mikor az NBCUniversal felvásárolta a DreakWorks Animation részleget poton 3,8 milliárd dollárért, nem csak a stúdiót, hanem a terveket, és filmes jogokat is átvette. Így kerülhetett a Shrek is az NBCUniversalhoz, de ide sorolhatnánk még a Kung Fu Pandát, vagy az Így neveld a sárkányod című meséket. A Deadline arról számolt be, hogy Meledandri is segíteni fog a zöld ogre újra rajzolásában, de több részletet nem kívántak megosztani:

Chris Meledandri kreatív segítséget fog nyújtani nekünk, hogy kitaláljuk, miként éleszthetjük újra Shreket, és ezt úgy, hogy a többi DreamWorks franchise is jól járjon. Értéket adunk, hogy új franchiseok szülessenek.

A fenti interjú nem csak arra ad bizakodást, hogy végre tényleg elkészül a Shrek 5, hanem hogy esetleg valóban új mesével bővül a paletta. Mindez erős találgatás, és pletyka szintű hír, hogy Chris Meledandri dolgozna a Shrek forgatókönyvén, de könnyen megeshet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.