x
Filmek

A Shazam 2. sztárja kapta Az éhezők viadala előzményfilmjének női főszerepét

A férfi főszereplő után megvan a női főszereplője is az új Az éhezők viadalának.

A Shazam 2. sztárja kapta Az éhezők viadala előzményfilmjének női főszerepét
  • Publishedjúnius 1, 2022

A Lionsgate április végén datálta bejelentette, mikor fogják bemutatni Az éhezők viadala következő részét, most pedig megvan a női főszereplő is. A hét elején Rachel Zegler egy rejtélyes tweet-tel indította el a találgatásokat, és most megerősítést nyert, hogy ő fogja játszani Lucy Gray-t The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes című előzményfilm női főszerepét.

Egy pletyka járta be a világot a héten, hogy a Shazam! Fury of the Gods színésznője, Rachel Zegler kapta meg a női főszerepet a Lionsgate készülő Az éhezők viadala előzményfilmjében, amit most a Variety is megerősített, hogy a West Side Story női főszereplőjét alakító Zegler játssza majd Lucy Gray Baird-et a bejelentett filmben.

Zegler tulajdonképpen a következő tweettel leplezte le magát, amit gyorsan megfejtettek a rajongók, hogy az egyes szavak első betűje tulajdonképpen a karakterének a nevét adják ki.

“Mint mindenki, én is a West Side Storyban láttam először Rachel Zeglert, és mint mindenki, én is tudtam, hogy egy olyan sztárt látok, aki egy egész generációnak fog parancsolni a képernyőn” – mondta Francis Lawrence rendező. “Lucy Gray szerepe tökéletes illik hozzá: a karakter merész, független és dacos, ugyanakkor sebezhető, érzelmes és szeretetteljes. Rachel felejthetetlenné teszi ezt a karaktert”.

A Suzanne Collins 2020-ban megjelent, azonos című könyve alapján készült előzmény évtizedekkel játszódik Az éhezők viadala előtt, vagyis Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) nem kap szerepet ebben a történetben. Az előzményfilm középpontjában Coriolanus Snow kap áll, egy ambiciózus fiúra, aki végül Panem zsarnoki vezetőjévé válik.

Tom Blyth (Billy the Kid, The Gilded Age) fogja alakítani a 18 éves Snow-t, aki végül a 12. körzetben Lucy Gray Bairdnek a mentoraként ismerhetünk meg a történetben. A regényben Gray “azzal kelti fel mindenki figyelmét, hogy az aratási szertartáson énekel. A lány tehetségével és bájával Snow úgy véli, hogy képes lehet a javukra fordítani az esélyeket, hogy megnyerjék a játékokat”.

A The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes című film 2023. november 17-én kerül a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.