Close


Közelgő események

Filmek

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája producere elárulta, hogy a Gyűrűk valójában miért nem gyűrűk a filmben

Jelentős különbség a filmes adaptáció és a képregények között.

A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája producere elárulta, hogy a Gyűrűk valójában miért nem gyűrűk a filmben
  • PublishedSeptember 2, 2021

A Marvel képregényeiben a Mandarin nevezetű terrorista-szervezet szó szerint gyűrűket viselt az ujjain, ellenben a Marvel Moziverzum legújabb alkotása úgy mutatta be ezeket a természetfeletti erővel bíró tárgyakat, mint valami karkötőket. A Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája egyik producere magyarázatot adott erre a fő különbségre.

Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája

Már a kezdetektől fogva tisztában voltunk, hogy a Marvel Studios bizonyos dolgokat meg fog változtatni a Mandarinnal kapcsolatban, és az egyik fő különbség a film és a képregény között, hogy Wenwu (a Mandarin vezetőjét hívják így) nem az ujjain hordja a Gyűrűket. A tárgyakat inkább az alkarján viseli, s egyfajta kesztyűt formálnak ezzel a viselőjén. Ez persze még nem a világ vége, de Jonathan Schwartz producer elárulta, hogy mi áll a változtatás hátterében. A producer elismerte, hogy a Thanos Végtelen Kesztyűjéhez való hasonlóság volt az egyik ok, amiért ez a tervet használták a filmben.

Valójában úgy éreztük, hogy az ujjgyűrűk a gyakorlatban egy kicsit hülyén fognak kinézni. És egy kicsit a műfaji elemekre támaszkodva, de hogy fogjuk ezt összehozni?

Egy nap az írói szobában néztünk egy filmet, jómagam, Destin és Dave. A The 36th Chamber of Shaolin című filmet néztük, ami egy montázzsal kezdődik a kung-fu edzésről, miközben sok fegyvert használnak, köztük ezeket a Hung Gar vasgyűrűket. Ezek hagyományos kung-fu fegyverek. Talán emlékeztek rájuk a Kung Fu Hustle című filmből, amiben nagyon feltűnőek voltak. Destin ránézett ezekre a gyűrűkre, és azt mondta, hogy ’Ezt kéne csinálnunk a Gyűrűkkel’.

Jonathan Schwartz

Bár ebben a filmben nem gyűrűket viselt a főgonosz, ha visszaemlékszünk a Vasember 3.-ra, akkor abban Ben Kingsley Mandarinja tényleg gyűrűket viselt az ujján, de azok csak kellékek voltak, s mint utólag kiderült, csak egy csaló és az A.I.M. bábja.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.