Főoldal Sorozatok A Sárkányok háza lett minden idők legnézetebb sorozata a magyar HBO történetében (is)
Sorozatok

A Sárkányok háza lett minden idők legnézetebb sorozata a magyar HBO történetében (is)

Trónok harca fináléja óta nem volt ilyen nézettségi sorozat, mint a Sárkányok háza.

326
Trónok harca: Sárkányok háza
Forrás: HBO

Az HBO saját gyártású, Sárkányok háza című sorozata minden idők legnézettebb tartalma lett az HBO streaming platformjain Európában – Magyarországon is – lekörözve még a Trónok harca nyolcadik évadát is – áll az HBO Max Magyarország sajtóközleményében.

Az HBO bejelentette, hogy a Sárkányok háza első évadának fináléja 9,3 millió nézőt hozott vasárnap este, s mindezt úgy, hogy egyidőben ment a Pittsburgh Steelers és a Miami Dolphins vasárnap esti amerikaifutball-meccsel az NBC-n, valamint a Houston Astros és a New York Yankees Major League Baseball-meccsel a TBS-en, valamint két nappal a bemutató előtt kiszivárgott az első évad fináléja. Ez azt jelenti, hogy a Sárkányok háza lett az HBO legnézettebb sorozata a Trónok harca fináléja óta, amit 2019 májusában mutattak be.

A Sárkányok háza indulásakor rögtön az HBO történetének legnézettebb új sorozata lett, egyszersmind az HBO Max legsikeresebb sorozatpremierje az Egyesült Államokban, Latin-Amerikában és Európában is. Az Egyesült Államokban epizódonként átlagosan 29 millió nézője van, és az egyes epizódok össznézőszáma több mint háromszorosa az elérhetővé válás éjszakáján elért átlagos nézőszámnak, azaz a sorozat erősen teljesít az utólagos nézettséget tekintve is.

A Sárkányok háza Európán kívül is lekörözte a Trónok harca sokat vitatott nyolcadik évadát, és a legnézettebb HBO tartalommá vált az HBO streaming platformjain Latin-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, Hongkongban és Tajvanon. (A sorozat Latin-Amerika 39 országában és 21 európai országban az HBO Maxon érhető el, Délkelet-Ázsiában, Hongkongban és Tajvanon pedig az HBO GO-n.)

A sorozatnak sikerült elérnie azt, amit napjainkban – pláne ebben az óriási médizajban – csak kevés tartalomnak: az epizódok heti premierjei után napokig erről cikkeztek az újságok és online platformok, a social media felüteken folyamatosan szembejöttek a sorozathoz köthető mémek és posztok.

Casey Bloys, az HBO és az HBO Max elnök-vezérigazgatója elmondta: “Hatalmas öröm, hogy a Sárkányok háza világszerte magával ragadta a Trónok harca rajongóit, és emellett azokat az új nézőket is, akik most fedezik fel először Westeros világát. Gratulálunk George-nak, Ryannek, Miguelnek és a Sárkányok háza teljes csapatának ehhez a bámulatra méltó első évadhoz.”

A Sárkányok háza teljes első évada elérhető az HBO Maxon, a második évad forgatása pedig valamikor 2023 elején kezdődik. Még nem kapott megjelenési időpontot a 2. évad, de legkorábban 2024 elején jöhet.

Sárkányok háza

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Max
Sorozatok

Exkluzív francia sorozatok érkeznek a Maxra

A Max franciaországi indulásával együtt megindul a francia saját gyártású Max Original...

Max
BREAKINGFilmek

A Warner Bros. Discovery bejelentette, mikor indul a Max szolgáltatás Európában

Végre bejelentették, mikor rajtol Magyarországon is az HBO Max utója a Max.