Főoldal Filmek A SAG-AFTRA szerint a stúdiók “végleges” ajánlata még mindig nem elfogadható
Filmek

A SAG-AFTRA szerint a stúdiók “végleges” ajánlata még mindig nem elfogadható

A SAG-AFTRA és az AMPTP még hétvégén is egyeztetett, de továbbra sem tudtak megegyezni.

258
SAG-AFTRA

A SAG-AFTRA hétfői közleményében tudatta a színészek szakszervezetének tagjaival, hogy a tárgyalási bizottság válaszlevelet küldött a Film- és Televíziós Producerek Szövetségének a stúdiók szombaton benyújtott “legjobb, utolsó és végleges” ajánlatával kapcsolatban.

“Tudniuk kell, hogy a TV/Theatrical tárgyalási bizottságunk minden tagja eltökélt a megfelelő megállapodás elérésében, és ezáltal a sztrájk felelősségteljes befejezésében” – áll a közleményben. “Számos olyan lényeges kérdésben még mindig nem született megállapodás, többek között a mesterséges intelligencia használatával kapcsolatban. Az események alakulásáról folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket”. Sokan bíztak benne, hogy hétvégén vége lehet a hónapok óta tartó sztrájknak, miután szeptember végén az írók céhe megegyezett a stúdióvezetőkkel.

Az AMPTP ultimátuma ellenére, amelyet még szombaton egy stúdióvezetőkkel tartott virtuális eseményen küldött a SAG-AFTRA válaszául, bennfentesek a The Wrap kérdésére elmondták, hogy remény még mindig van, hogy a tárgyalások folytatódnak, és rövidesen pontot tehetnek az ügyre. Azóta kiderült, hogy szerdán ismét összeülnek egyeztetni.

A SAG-AFTRA bizottsága vasárnap éjfélig dolgozott, hogy átnézze az AMPTP javasolt szerződésének több száz oldalát, amely több mint 160 000 színészcéh-tagot érintő munkaügyi kérdéseket érint. Egy stúdió bennfentes szerint az AMPTP ajánlata “teljes” védelmet biztosít a mesterséges intelligencia technológiával kapcsolatban, valamint a nagy költségvetésű streaming produkciók esetében a kompenzáció 100%-os emelését mind az epizodikus televíziós, mind a játékfilmek esetében, valamint az egészségügyi és nyugdíjbiztosítási járulékok emelését is érinti.

Miközben a céh belső köreiben egyeztettek a stúdióvezetőkkel, a SAG-AFTRA tagjai a 116. sztrájknapon ismét nagy erőkkel vonultak ki az utcákra. A Warner Bros. burbanki sztrájkőrségén a céh tagjai táblákat vittek magukkal és skandálták, hogy elítéljék a stúdiók “végső” ajánlatát, mivel véleményük szerint a stúdióvezetők zsarolják a céhbizottság tagjait, hogy olyan ajánlatot fogadjanak el, ami a stúdiókra nézve kedvező.

SAG-AFTRA
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...