Főoldal Filmek A rendező úgy emlékszik vissza, mint egy “Pókember-terápiás lésre” Tom Holland, Andrew Garfield és Tobey Maguire első közös jelenetének felvétele előtt
Filmek

A rendező úgy emlékszik vissza, mint egy “Pókember-terápiás lésre” Tom Holland, Andrew Garfield és Tobey Maguire első közös jelenetének felvétele előtt

Így készültek fel az első olyan jelenetre, amiben mindhárom Pókember látható.

479
Pókember: Nincs hazaút
Forrás: Marvel Studios

Jon Watts, a Pókember: Nincs hazaút rendezője arról beszélt a napokban, hogy ő, Tom Holland, Andrew Garfield, Tobey Maguire, Zendaya és Jacob Batalon egyfajta “Pókember-terápiás ülésen” vettek részt a film első közös nagy jelenet felvétele előtt, amiben mindhárom Pókembert egyszerre láthatjuk.

A Varietynek nyilatkozva Watts elárulta, hogy az úgynevezett terápiás ülés volt az első alkalom, amikor mindenkivel együtt beszélgetett a történetről és arról, hogy mennyit jelent mindannyiuknak Pókember.

Összecsukható székeken ültünk egy körben, és együtt mentünk végig a forgatókönyvön. Mindenkivel külön-külön beszéltem, de az, hogy mindenki együtt beszélhetett a történetről, arról, hogyan illeszkednek össze a darabok, és mit jelent számukra Pókember – ez izgalmas volt számomra. Ott volt nekünk a három színész, aki valaha is játszotta Pókembert egy filmben, és mindegyikük annyi mindenen ment keresztül, a filmvásznon és azon kívül is. Olyan volt, mint egy Pókember-terápia.

Jon Watts

Watts arról is beszélt, hogy a trilógia – a Hazatérés, az Idegenben és a Nincs hazaút – valójában a legnagyobb félelmeit tükrözte, mivel ezeket a nagyon személyes érzéseket tette a “filmek tematikájának” középpontjába.

Mindig is a legnagyobb félelmemet vettem alapul, és ezt tettem a filmek tematikájának középpontjába. A ‘Hazatérés’ egy srácról szól, aki kap egy hatalmas lehetőséget, és annyira fél, hogy elszalasztja a lehetőséget, hogy katasztrófát okoz. Ez volt az én félelmem: ‘Mi van, ha elszúrom az egészet?’ Az ‘Idegenben’ arról szól, hogy félünk egy második filmet készíteni, és elszúrni a dolgokat. Peter Parker kap egy küldetést, és nem akar kockáztatni. A ‘Nincs hazaút’ arról szól, hogy megpróbálja befejezni ezt az eredettörténetet, és az ezzel járó felelősségről. Peter Parker és Pókember olyan sokat jelent az embereknek, és a saját bőrömön éreztem ezt a felelősséget.

Jon Watts

Watts végül minden félelmét eloszlatta, és minden idők legsikeresebb Pókember-filmjét vitte filmre, ami egyben a Sony Pictures valaha készült legjövedelmezőbb hollywoodi produkciója is egyben. A direktor jövőre még bizonytalan a franchise-nál, hiszen a Marvel Studios őt bízta meg a Fantasztikus Négyes bemutatásával is, de hogy visszatér-e a Pókember 4. részére, a jövő zenéje.

Pókember: Nincs hazaút
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események