Főoldal Filmek A rendező elárulta, mit takar az Amerika kapitány: Új világrend alcíme
Filmek

A rendező elárulta, mit takar az Amerika kapitány: Új világrend alcíme

A képregényekben egészen mást jelent az Új világrend, mint az MCU-ban.

426
Amerika Kapitány
Forrás: Marvel Studios

Az Amerika kapitány: Új világrend című filmet a Marvel Studios a San Diego-i Comic-Conon jelentette be júliusban, Julius Onah rendező pedig nemrég elárulta, hogy mit jelent a film címe. Az új világrendről már jóval azelőtt pletykálták, hogy végül bejelentették. A Marvel képregényeiben az Új Világrend egy gonosz szervezet, amelyet a Vörös Koponya irányít. “Az új világrend” volt a címe A Sólyom és a Tél katonája című sorozat első epizódjának is, amelyben Sam Wilson először lépett fel Amerika Kapitányként.

Az IGN-nek adott friss interjújában Julius Onah rendező elárulta, hogy mi áll az Amerika kapitány: Új világrend cím mögött, utalva arra, hogy a Sam Wilson előtt álló világ mennyire más, mint az a világ, amiben Steve Rogers volt a Kapitány. A rendező szavai szerint Anthony Mackie Sam Wilsonja olyan döntésekkel és helyzetekkel fog szembesülni, amilyeneket a közönség még nem látott. Onah utalt arra is, hogy Sam döntései milyen hatalmas következményekkel járnak a filmben.

Mit jelent ez? A döntések, amelyeket meg kell hoznia, és a helyzetek, amelyekkel szembesülnie kell, gyökeresen különböznek attól, amivel Steve Rogersnek meg kellett küzdenie. És ennek következtében, mivel most már ő ennek a csapatnak a vezetője, olyan döntéseket kell hoznia, amelyeknek hatalmas következményei lesznek. A világ megváltozott körülötte, ő pedig egy megváltozott ember, és azt hiszem, ez igazán izgalmas történetmeséléshez vezet.

Julius Onah

Úgy hangzik, mintha az Amerika kapitány: Új világrend címe elsősorban a világ megváltozott állapotára utalna, nem pedig a baljós szervezetre a képregényekben – bár persze lehet, hogy ez kettős jelentéssel bír, és Tim Blake Nelson által megformált The Leader a Vörös Koponya helyét átveszi ebben a megváltozott új világban.

Amerika kapitány: Új világrend

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Pókember: Idegenben
Filmek

Kitűzték a Pókember 4. forgatásának időpontját, de ki lesz a rendezője?

Ki lesz Jon Watts utódja a Pókember 4. rendezői székében?

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.