Főoldal Filmek A rendező elárulta, mikor és hol játszódik A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A rendező elárulta, mikor és hol játszódik A majmok bolygója: A birodalom

Szakít a hagyománnyal, s teljesen új helyszínen játszódik A majmok bolygója: A birodalom.

1k
A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

A majmok bolygója: A birodalom májusban jön ki a mozikban, és az Andy Serkis főszereplésével készült, 2017-ben véget ért trilógia eseményeit követi. Az új részhez a hét elején kaptunk egy friss előzetest, és megerősítették, hogy Serkis nem fog szerepelni a filmben, ugyanis az jóval az előző trilógia eseményei után játszódik.

A ComicBook szerkesztősége ellátogatott a film vágószobájába, és a sajtó képviselőinek arról mesélt Wes Ball rendező, hogy mikor és hol játszódik az új film.

Ahogy mondtam, ez egy kedves kis búcsú az előző rész rajongóinak. És őszintén szólva, egy legenda születéséről szól. Arról szól, hogy amikor az a majom [Cézár] meghalt, több lett, mint egy majom. Valami több lett belőle. És erről a gondolatról szól. Majd egy nagy váltás, ‘sok generációval később’, és én csak azt mondom, hogy több száz évvel később, nem ezer, hanem száz évvel később. Hogy őszinte legyek, sosem kötöttük dátumhoz.

Wes Ball

Az idő mellett az is kiderült, hogy az új rész a nyugati parton játszódik, ellenben az eredeti 1968-as filmmel, ahol még a Szabadság-szobor is feltűnt a film végén. A közös vonás egyedül az, hogy az első filmet Malibuban forgatták, szóval a kaliforniai hangulat megmarad.

Ami érdekes, hogy bár Ausztráliában kellett forgatnunk, az egész azért történt, mert amikor itt lett volna a munka, akkor itt tél volt, de mindegy is igazából. Ez is része a filmkészítésnek, de azért választottuk Ausztráliát, mert ha körbe mész Los Angelesben, mindenhol rengeteg eukaliptuszfa van.

Wes Ball

“Wes Ball rendező új életet lehel a globális, epikus franchise-ba, amely több generációval a Caesar uralkodását követő jövőben játszódik, ahol a majmok az uralkodó fajként harmóniában élnek, az emberek pedig az árnyékba szorultak” – olvasható a hivatalos leírásban. “Miközben egy új, zsarnoki majomvezér építi birodalmát, egy fiatal majom olyan gyötrelmes utazásra vállalkozik, amely arra készteti, hogy megkérdőjelezzen mindent, amit a múltról tudott, és olyan döntéseket hozzon, amelyek meghatározzák a majmok és az emberek jövőjét egyaránt.”

A majmok bolygója: A birodalom május 9-én debütál a magyar mozikban.

A majmok bolygója: A birodalom
Forrás: 20th Century Studios

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

3 Hozzászólások

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

Ráerősített egy rajongói elméletre Freya Allan karakteréről A majmok bolygója: A birodalom új klipje

A majmok bolygója: A birodalom női főszereplőjéről még mindig nem tudunk sokat.

A majmok bolygója: A birodalom
Filmek

A franchise leghosszabb része lesz A majmok bolygója: A birodalom

Elnyújtott játékidővel vezetik fel A majmok bolygója: A birodalom új korszakát.