A Rebellion bekebelezte a The Bitmap Brotherst

A kilencvenes évek legendás csapatának játékai újjáéledhetnek.

A kilencvenes évek legendás csapatának játékai újjáéledhetnek.

Ice cream, iice creeeam!” – aki benne van a retro témában, az tudhatja, hogy a zseniális Speedball II-t próbáltam megidézni. A The Bitmap Brothersnek azonban számos más játékot is köszönhetünk a nyolcvanas évek végéről, kilencvenes évek derekáról. Xenon, Cadaver The Chaos Engine, Z – csak hogy a nagyobbakat soroljam.

A mostanában a Strange Brigade-ről és Sniper Elite sorozatról ismert (de egyébként szintén régi motoros) Rebellion bejelentette, hogy felvásárolta az egykori, főként 16 bites gépekre (Amiga, Atari ST) dolgozó csapatot. Céljuk az, hogy az értékes örökséget megmentsék, új platformokra, új generációknak hozzák el a legendás, sokak által imádott címeket.

A GODS ugye nemrégiben megjelent már felújított változatban, hasonlóra számíthatunk majd a jövőben is valószínűleg. Erről állapodott meg a Rebelliont kormányzó Jason és Chris Kingsley (testvérpár) valamint a The Bitmap Brothers társalapítója Mike Montgomery. Akit egyébként érdekel az egykori neves fejlesztőcsapat története, annak figyelmébe ajánlom a Read-Only Memory pár éve kiadott igen igényes kötetét, amely nem csak a játékok készítésének kulisszatitkaiba enged betekintést, de számos sztorit is tartalmaz a csapat életéből (természetesen képekkel illusztrálva).

Total
1
Shares
Previous Article
Rey Star Wars

Majdnem eBayen árusították az ellopott Skywalker kora forgatókönyvet

Next Article

Új Tony Hawk játék a láthatáron?

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!