Főoldal Filmek A Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke társírója nem foglalkozik a kritikákkal
Filmek

A Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke társírója nem foglalkozik a kritikákkal

A Rebel Moon társíróját hidegen hagyják a kritikát, de talán jobb lenne beleolvasni néhányba, hogy mi a probléma.

333
Rebel Moon
Forrás: Netflix

A Rebel Moon – 1. rész: A tűz gyermeke bemutatójára néhány napja került sor a Netflixen, azonban Zack Snyder űreposza rendkívül megosztotta a rajongókat és a kritikusokat. Az első rossz kritikák után sem javult sokat a helyzet, és még mindig az egyik legrosszabb pontszám olvasható az film mellett a Rotten Tomatoes kritikákat gyűjtő oldalán, de nem jobb a helyzet a Metacriticen sem.

A feketeleves csak ezután következett, mert jól mutat, hogy a Netflix legnézettebb műsora volt az ünnepek alatt, de a megtekintési számok messze elmaradnak a streaming szolgáltató más programjaitól. Rendkívül sok változáson ment keresztül a film, hiszen minden azzal indult, hogy Snyder felvázolt egy Star Wars-filmet a Lucasfilmnek. A stúdió végül úgy döntött, hogy nem kér Snyder ötletéből, de a rendező nem mondott le a filmről.

A kritikák nagyon vegyesek voltak, és sok kritikus több okból is elmarasztalta a filmet; többek között sok a párhuzam a Star Wars között. A Variety cikkében Kurt Johnstad író azonban nem ért egyet a kritikákkal.

Nem olvasom a kritikákat, soha nem is olvastam. A dolgukat végzik a kritikusok. Demokráciában élünk, mindenki szavazhat. Ha az emberek megnézik a filmet, akkor elmondják véleményüket, és vagy élvezni fogják, vagy nem. A fagylaltok ízvilágához hasonlítanám ezt. 20 éves pályafutásom során a kritikák soha nem álltak egyensúlyban a teljesítménnyel. Egy film vagy teljesít, vagy nem. Az emberek vagy szeretni fogják, vagy kötődni fognak a filmhez, és úgy gondolom, hogy ezt a filmet az érzelmek hatják át, ez a magja és sebezhető karakterei. És persze ott vannak a jelenetek, akciók és látvány – ez egy csodálatos film. De azt hiszem, hogy a középpontjában az érzelmek állnak. Érzelmek hajtják, amelyek végigkísérik a sztorit, és szerintem működik. Szóval arra kérem az embereket, hogy adjanak egy esélyt a filmnek, és nézzék meg.

Kurt Johnstad

Az egyik legnagyobb panasz a filmmel kapcsolatban az, hogy Zack Snyder világossá tette, érkezni fog egy bővített, R-besorolású vágás. A rendező kijelentése után sok rajongó megkérdőjelezte, hogy a Netflix miért nem csak azt a változatot mutatta be, amikor Snyder burkoltan már jelezte, lehetnek gondok a gyengébb változattal. Ha tökéletes nem is, de egy fokkal biztosan élvezhetőbb lesz az első rész, mivel sok jelenetben azt éreztük, hogy félbevágták, hogy megfeleljenek a PG-13-as követelménynek.

A Netflix űreposza elsősorban Korát (Sophia Boutella) követi, aki az Imperium, a Szülőbolygó kegyetlen és korrupt kormányának hadseregének tagjaként keresi a megváltást a múltja miatt. A csillagok minden tájáról harcosokat keres, akik hajlandóak kiállni a brutális rendszer ellen, hogy megvédjék Veldt holdját az Imperium erőitől, amelyeket a zsarnoki Balisarius régens (Fra Free) és megbízható végrehajtója, Atticus Noble admirális (Ed Skrein) vezet.

Boutellával szemben Djimon Hounsou kap szerepet, aki az Imperium egykori társát, Titus tábornokot alakítja majd, aki segít Korának a hadsereg ellen vezetni a harcosok szedett-vedett csapatát. A szereplőgárda tele van sztárokkal, köztük Charlie Hunnam, Michiel Huisman, Staz Nair, Doona Bae, Ray Fisher, Cleopatra Coleman, E. Duffy, Anthony Hopkins, Jena Malone, C.

Rebel Moon
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.

Tomb Raider Netflix
Sorozatok

Ősszel új formában tér vissza Lara Croft

Premierdátumot kapott a Tomb Raider: The Legend of Lara Croft anime sorozat.

Tőrbe ejtve: Az üveghagyma
Filmek

Rian Johnson bejelentette a Tőrbe ejtve 3. filmcímét

Az író és rendező Rian Johnson elárulta, milyen alcímmel érkezik a Tőrbe...