Főoldal Filmek A rajongók elkészítették a Star Wars: A Sith-ek bosszúja fénykardpárbaját A klónok háborúja animációs stílusában
Filmek

A rajongók elkészítették a Star Wars: A Sith-ek bosszúja fénykardpárbaját A klónok háborúja animációs stílusában

A rajongók animációs stílusban megcsinálták A Sith-ek bosszúja, és úgy a Star Wars valaha volt leglátványosabb fénykardpárbaját.

959
Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja
Forrás: 20th Century Studios

Az előzményfilmek messze nem voltak tökéletesek, de tagadhatatlan, hogy mennyire epikusak voltak azok a fénykardcsaták. Már nagyon régóta vártunk erre, és most a rajongók és animátorok egy tehetséges csoportja végre újraalkotta a Star Wars: A Sith-ek bosszúja ikonikus fénykardpárbaját és mindezt A klónok háborúja című animációs sorozat stílusában tették.

A klónok háborúja utolsó, 7. évada végre felzárkózott a III. epizód eseményeihez, és bővítette a film kulcsjeleneteit azzal, hogy mire készült Anakin padawanja, Ahsoka Tano, amikor mestere a sötét oldalra esett. Sajnos a sorozatban nem mutatták Obi-Wan és Anakin fénykardpárbaját a Mustafron.

Néha kicsit túlzásba estek a koreográfiát illetően, de kétségtelen, hogy A Sith-ek bosszúja című filmben Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker/Darth Vader végső párharca epikus látvány volt.

Az egyik Star Wars rajongói YouTube-csatorna, a Hello There megosztotta az előzménytrilógia befejező utolsó 15 percének animációs változatát. A feldolgozásban láthatjuk Darth Vadert, Luke Skywalker és Leia Organa születését, és ami talán a legfontosabb, Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker végső összetűzését. Annyira jól sikerült a feldolgozás, hogy inkább tűnik egy rég elveszett A klónok háborúja epizódnak, mint egy nem hivatalos projektnek.

A sorozattal ellentétben itt nem James Arnold Taylor és Matt Lanter a két szinkronhang, hanem a párbeszédeket a filmből ragadták ki, vagyis Ewan McGregor és Hayden Christensen hallható a videó alatt.

A Hello There nem a semmiből hozta össze ezt az animációt. A csatorna már évek korábban bejelentette a teaser trailert és kulisszák mögötti fejleményekről folyamatosan tájékoztatta a követőit, hogy mikorra várható A Sith-ek bosszúja animációs változata. Sok várakozás és néhány késés után végül napokkal 2024 előtt közzétette az anyagot.

“Légy tanúja az epikus leszámolásnak Anakin és Obi-wan között A klónok háborúja stílusában” – olvasható a videó leírásában. “Több évnyi kemény munka és odaadás után büszkén mutatom be az ikonikus jelenet újragondolását. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott minket ezen az úton! Mindannyian olyan türelmesek és bátorítóak voltatok, és nélkületek nem tudtuk volna megcsinálni!”

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Ki lehet Az akolitus titokzatos Sith mestere?

Az akolitus 4. epizódja felfedhette a titokzatos Sith mester kilétét.

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.