Főoldal Filmek A Ragadozók elsődleges prédái nem az emberek és nem is a Xenomorphok
Filmek

A Ragadozók elsődleges prédái nem az emberek és nem is a Xenomorphok

Egy képregényből kaptunk választ, hogy a Ragadozók mit tekintettek elsődleges prédájuknak.

581
Aliens vs. Predator - A Halál a Ragadozó ellen 2.
Forrás: 20th Century Fox

Gyakorlatilag minden alkalommal azt láthatták a rajongók, hogy egy Ragadozó, avagy egy Yautja emberekre vagy Xenomorphokra (vagy olykor mindkettőre) vadászik, és ebből sokan arra következtettek, hogy ezek voltak a Ragadozó elsődleges prédái. Az egyik képregényben azonban erre rácáfoltak.

A Ragadozókat először az 1987-es Ragadozó című filmben mutatták be. Ebben a filmben az idegen lény a Földre látogat, a katonák koponyáiból trófeát készít, és valamennyi folytatásban ezt a történetet fűzték tovább. A 2004-ben a Alien vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen című filmben elmesélték, hogy Yautja nem csak az emberekre vadászik, és olykor még szövetségre is lép az emberrel, hogy közösen vegyék fel a harcot más szörny ellen. Bár a rajongók és a kritikusok nem szerették ezeket a filmeket, magát a történetet jól ültették át a Dark Horse Comics kiadó Aliens vs Predator sorozatából.

Randy Stradley és Javier Saltares Aliens vs Predator: Duel című képregényében egy csapat kolóniai tengerészgyalogos kalandját követhetjük egy távoli világba. A csapat próbálja feltérképezni, hogy maradtak-e túlélők és mit lehet felhasználni abból, amit a Ragadozók hátrahagytak, miután lerohanták az embereket. A Ragadozók csak pusztítást hagytak hátra, azonban a katonák találnak egy űrhajót, amit Ragadozók otthagytak. A hajó belsejében egy eszméletlen és megsebzett Ragadozóra bukkannak, sajnos azonban nemcsak a Ragadozó volt az egyetlen idegen lény az űrhajón, volt még egy Xenomorph királynő is, valamint egy egész kamra tele tojásokkal és kifejlett idegenekkel. A katonák csapdába esnek, és kiderül, hogy az elejtett Ragadozóba már belepetézett az egyik lény. A gazdatestből hamarosan megszületik az univerzum legvéresebb és leggyilkosabb lénye, egy Predalien.

A filmekben láthattuk, hogy a Xenomorph fejlődése során örökli a gazdatest tulajdonságait. Többnyire emberekből keltek ki a Xenomorphok, de ezúttal a Xenomorph egy Ragadozó testében fejlődött, ezért átvette a Yautja fizikai tulajdonságát. Így született meg a Predalien ikonikus dizájnja. A Predalien egy pusztító gyilkológép, és sérti mindazt, amiben a Ragadozók hisznek és amiért kiállnak. A képregényből kiderült, hogy a Predalien létezése ellenkezik a Yautja vallásával, mivel ők a vadászok és a préda kozmikus egyensúlyában hisznek. Lényegében a Predalienek a Ragadozók elsődleges prédái, s nem azért, mert olyan halálosak és erősek, hanem, mert a Ragadozók vallása pusztán ellenkezik ezekkel a lényekkel.

Ezt dolgozták fel a 2006-os Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2. című filmben, amikor az egyik Ragadozó testéből kikelt egy Xenomorph. Akárcsak az első rész, a folytatás sem aratott nagy sikert, sőt még rosszabbra sikerült, mint a 2004-es film, de legalább már a filmvásznon is bemutatták a Ragadozó és Predalien harcát.

predalien
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Aliens vs. Avengers
Másvilág

A Marvel összeereszti a Bosszúállókat a Xenomorphokkal a képregényekben

Már nagyon várták a rajongók, hogy a Bosszúállók és a Xenomorph összecsapjon.