Főoldal Játékok A Quantum Error volt a Future Games Show sztárja
Játékok

A Quantum Error volt a Future Games Show sztárja

A GamesRadaron debütáló játékshowjában több más érdekesség is látható volt.

496

A PC Gamer PC Gaming Showjához hasonlóan idén a GamesRadar is hasonló kezdeményezésbe fogott és első ízben megrendezték a Future Games Showt. A műsort két ismert színész, Nolan North és Emily Rose vezette, akiket amúgy az Uncharted széria Nathan Drake-jeként és Elena Fisherjeként ismerhetünk. Több mint 40 játék mutatkozott be ismert és kevésbé ismert kiadóktól, fejlesztőktől.

A hostok között megvolt a kémia, habár azért érezhető volt, hogy a játékok világától kicsit távol állnak. A felhozatal meg lehetett volna izgalmasabb is, de ugye tudjuk, hogy minden kezdet nehéz – biztos lesz ez még jobb is. A teljesség igénye nélkül válogattunk a felhozatalból.

Kezdésnek szerettek volna a szervezők egy minél ütősebb címet, így a Quantum Errorra eset a választásuk. A PS-re és PS4-re egyaránt érkező játékból most először láthattunk gameplay részletet, de valahogy még még mindig nem tudjuk elképzelni, hogy tömegeket vonzana majd be.

A Dustborn sokkal érdekesebb projektnek ígérkezik, igaz teljesen más műfajban is indul. A Dreamfall készítőitől érkező sztori alapú akció-kaland 2030-ban játszódik az Egyesült Államokban. Kinézetre talán a Life is Strange juthat eszünkbe, már csak a történet témáit tekintve is (szerelem, barátság, remény és az élet nagy dolgai), ám itt sokkal nagyobb hangsúlyt kap az akció. 2021-ben érkezik PC-n kívül PS5-re és Xbox Series X-re.

Újra hallatott magáról a Call of the Sea, melyet az Xbox, third-party stúdiók játékaival teletömött nextgen prezentációjában ismerhettünk meg. Ezúttal fejlesztői kommentárt is kaptunk a képsorok mellé, amiből kiderül többek közt, hogy alapvetően egy puzzle játékkal lesz dolgunk, de igen erős narratívával megtámogatva (mintegy jutalomként a feladatok megoldásáért).

Kicsit jobban megmutatta magát a Sherlock Holmes Chapter One is, melyet a közelmúltban jelentett be a Frogwares. Nem az eddigi játékok folytatása lesz, hanem előzmény, amelyben a fiatal 21 éves Sherlockot alakítjuk, aki még nem az az ismert nyomozó, ahogy manapság ismerjük. A nyomozós jelleg megmarad, de sokkal nagyobb szabadságot kapunk, nem fogja a kezünket a játék az open-world világban. 2021-ben érkezik PC-re és (valószínűleg következő generációs) konzolokra.

A Cygni: All Guns Blazing egy tipikus felfelé scrollozó shoot-em-up, de olyan színvonalas kidolgozásban, mint amilyen a hazánk fiai által készített Sine Mora is volt. Egyelőre annyit tudni róla, hogy PC-re érkezik.

A Daytona USA-ra hajazó Hot Shots Racingnek tulajdonképpen már meg kellett volna jelennie, de egyelőre még várat magára. Nem baj, így legalább újra láthattuk. A klasszikus, vektorgrafikás arcade versenyjáték valamikor idén nyáron érkezik minden elérhető platformra.

A gördeszkás játékok kedvelőire jó napok várnak, hiszen legalább négy projekt is van, ami kedvenc műfajukat hamarosan feldolgozza majd. A Skater XL-ről többször is írtunk már, legutóbb sajnos pont a megjelenés késése kapcsán. A játék végül idén júliusban érkezik, minden gépre ami jelenleg a piacon van.

A Maid Of Sker a Wales Interactive-tól érkezik. A nemrégiben tesztelt The Complex-szel ellentétben itt azonban nem filmes alapokon nyugszik a játékmenet, hanem egy belsőnézetes, túlélőhorrort kapunk. A lényeg a lopakodáson lesz, és hogy minél kevesebb zajt csapjunk. A megjelenés jövő hónapban várható PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Minden show állandó eleme az indie blokk. Itt is kaptunk egy válogatást már ismert és kevésbé ismert, esetleg már megjelent címekből.

A show része volt egy olyan kérdezz-felelek szekció is, amely nem új játékokról szólt, hanem hogy jól ismert fejlesztők mondták el gondolataikat a következő generációról. Aki érdeklődik a játékfejlesztés háttere iránt is, annak érdekes lehet eme pár percnyi anyag.

A felhozatalban a Wasteland 3 is tiszteletét tette, személyesen Brian Fargo (a Fallout játékok atyja) konferálta fel a friss bemutatót. A megjelenés már itt is a küszöbön áll, augusztus végén érkezik PC, PS4 és Xbox One platformokon.

Újabb horrorjáték, a Remothered: Broken Porcelain gondoskodott arról, hogy ne legyenek nyugodt éjszakáink augusztustól. Az olasz fejlesztőktől érkező túlélőhorror intenzív, lopakodós játékmenetet, rengeteg nyomozást és nem utolsósorban fejvesztett menekülést ígér. Mindenre jön.

A Disintegration tulajdonképpen már annyira küszöbön van, hogy hétfőn meg is jelenik. A játék egyik fő érdekessége, hogy Marcus Lehto, a Halo sorozat egyik kitalálója áll mögötte. Az FPS és real-time-tactics elemeket felvonultató címet egyelőre nem zárta a szívébe a sajtó, Metacriticen 60 és 70 közti pontszámokkal díjazták átlagban.

Még csak csütörtökön (a PS5 játékbemutatójában) ismertük meg a Kena: Bridge of Spirits-et, de máris szívünkbe zártuk. A két tesó által irányított Ember Lab ezúttal pár apró részletet is elárult a történetről és játékmenetről, de néhány új jelenetet is láthatunk az év végén PC-re, PS4-re és PS5-re érkező játékból.

A Future Games Show első adását egy indie sikersztori zárta. A Serial Cleaner egymillió példányban kelt el (mondjuk ez annak is köszönhető, hogy ingyenes is volt egy darabig), így most érkezhet a folytatás, a Serial Cleaners ami már kilép a 2D-s stílus megvalósításból és valódi 3D alapokra helyezkedik. Vérből és morbiditásból ezúttal sem lesz hiány, de csak 2021-től.

Akinek esetleg kedve támadt megnézni a teljes műsort és hogy mit hagytunk ki a felsorolásból, az itt alább megteheti:

Szerző

Általában egész nap játszom a munkahelyemen, ugyanis videojáték fejlesztésben dolgozom. Mellette hobbikritikusként okoskodom jó pár éve, immár szélesvásznon.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Dragon's Dogma 2
Játéktesztek

Dragon’s Dogma 2 teszt

Tesztünk a Capcom népszerű szerepjátékának folytatásáról.

Rise of the Ronin
Játéktesztek

Rise of the Ronin teszt

Tesztünk az új PlayStation 5 exkluzív szamurájos játékról.

Super Mario Bros.: A film
BREAKINGFilmek

Bejelentették a Super Mario Bros.: A film folytatását

Kitűzték a Super Mario Bros.: A film folytatásának premiernapját.