Főoldal Filmek A Préda sztárja, Amber Midthunder reagál arra a felvetésre, hogy a film “super woke”
Filmek

A Préda sztárja, Amber Midthunder reagál arra a felvetésre, hogy a film “super woke”

A Préda sztárja beszólt azoknak, akik kritizálták karakterét a filmben.

347
Préda
Forrás: Hulu

Bár néhányan kifogásolták, hogy a Préda egy magányos, tapasztalatlan női harcost mutat be, aki egy idegen gyilkológéppel száll szembe, a főszereplő Amber Midthunder visszautasította azon kijelentéseket, miszerint a film “super woke” lenne.

Dan Trachtenberg nagy elismerésnek örvendő Ragadozó-előzményfilmje, a Préda nagyszámban pozitív visszhangot kapott a kritikusoktól és a rajongóktól egyaránt elismerő nyilatkozatokat lehetett olvasni, de természetesen vannak, akik nem ezen a véleményen vannak. Szerencsére a nézők egy hangos kisebbsége is úgy érezte, hogy a film “túlságosan woke”. A “woke” manapság már egy eléggé szemforgató, általános kifejezés, ami nagyjából mindenre vonatkozik, ami valamilyen napirendet képvisel, vagy “erőltetett sokszínűséget” tartalmaz (a pokolba is, ezt a kifejezést akkor szokták használni, ha egy film főszerepét nő vagy színesbőrű férfi kapja), de a Préda esetében a fő probléma úgy tűnik, abból adódott, hogy a film magányos női harcosa szemtől szembe megy egy idegen gyilkológéppel, és egy karcolással kerül ki győztesen a filmből.

Persze ez nem ilyen egyszerű (Naru rengeteg segítséget kap a bátyjától és másoktól is az útja során), de a tények nem gátolják meg a kritikusokat abban, hogy levonják saját következtetéseiket a főhősről. A film főszereplőjét alakító Amber Midthunder a People magazinban reagált arra a felvetésre, hogy a film “szuper woke” volt.

Azt hiszem, sokan azt hitték, hogy a filmünk valami szuper woke, b*ssza meg az apajogú társadalom típusú történet lesz, pedig egyáltalán nem erről szól. Ez nem egy lányról szól, aki szembeszáll azzal, hogy a férfiak szerint mit tehet és mit nem. Szó szerint egy olyan emberről van szó, aki úgy érzi, hogy hivatott valamire, és az emberek, akik ismerik őt, nem gondolják, hogy ez az ő hivatása. Ez sokkal személyesebb, és azt hiszem, mint a karaktert, mindennél nehezebb feldolgozni.

Az emberek nem sokat tudnak az őslakosok történelméről. Szóval nem tudják, milyen harcosok voltunk. Arról voltak híresek, hogy ők voltak a legvadabb harcosok. És volt női harcos társadalmuk, tehát voltak nők, akik harcoltak és vadásztak.

Amber Midthunder

Bár ez igaz, érdemes megjegyezni, hogy Naru törzséről, a komancsokról máig nem lehet biztosan kijelenteni, hogy voltak kiemelkedő női harcosai – bár ez nem jelenti azt, hogy soha nem is voltak, és itt egy fiktív, sci-fi akciófilmről beszélünk.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Becoming Karl Lagerfeld
Sorozatok

A Karl Lagerfeldről szóló sorozat június 7-én lesz elérhető a Disney+-on

Daniel Brühl főszereplésével érkezik Karl Lagerfeldről szóló sorozat a Disney+-ra.

Disney+
Filmek

Bob Iger elárulta, a Disney+ mikor vet véget a jelszómegosztásnak

Azon előfizetők napjai meg vannak számlálva, akik megosztják a Disney+ előfizetésük jelszavát...

Kívánság
Filmek

Rég várt gyermektartalmakkal vár a Disney+ áprilisban

A gyerekeknek nagysikerű műsorokkal készül áprilisban a Disney+.