Pókember: Nincs hazaút

A Pókember: Nincs hazaút koncepciós rajzán előkerült a Baljós Hatos lehagyott, hatodik tagja

Az illúzió nagy mester tényleg nem halt meg?

Az elmúlt néhány napban több hivatalos képet is megosztottak a decemberben bemutatott Pókember: Nincs hazaút című filmből. Hat héttel a premiert követően már a Sony Pictures sem rejtegeti, hogy Tobey Maguire és Andrew Garfield falmászói visszatértek, most azonban ennél sokkal érdekesebb képet tettek közzé. Egy olyan karakterről kaptunk most képet, aki végül nem kapott szerepet a filmben.

Gyakorlatilag a Pókember: Nincs hazaút forgatás első napjától kezdve pletykáltak arról, hogy a barátságos és közkedvelt hálóvető a Baljós Hatos ellen fog harcolni a trilógia harmadik felvonásában. Kezdetben valószínűtlennek tűnt ez, de ahogy több minden kiderült a folytatásról, és megerősítették, hogy előbb Elektró, majd Doctor Octopus visszatér, egyre közelebb jutottunk az igazsághoz, hogy végre összejöhet a nagy álma a Sony Picturesnek. A stúdió évek óta szerette volna elhozni a gonoszokból álló formációt a filmvászonra, de eddigi próbálkozásai hiábavalók voltak. Igaz, hogy részben teljesít a vágya, ugyanis hat helyett, csak öt gonosz alkotta a formációt, de talán kezdetben volt egy hatodik tagja is.

A Pókember: Nincs hazaút legújabb koncepciós rajzán ezúttal Doctor Strange és a visszatérő Mysterio harcát láthatjuk a new yorki Szabadság szobornál. Ha nem láttuk volna még a filmet, a koncepcióterv után joggal merül fel a kérdés, hogy a készítők ezzel a Baljós Hatos formációra gondoltak, vagy mi másért hozták volna vissza Quentin Becket, miután hősi halált halt a Pókember: Idegenben című filmben (vagy az is csak illúzió volt, s megjátszotta saját halálát?).

Nos, úgy tűnik, mégiscsak tervben volt, hogy a Baljós Hatost ereje teljében láthatjuk a filmvásznon, amit megerősíteni látszik a tegnap megosztott koncepciós rajz. A terven Doctor Strange nem mással, mint azzal a Mysterióval csatázik az öbölben, aki lebuktatta Peter Parkert a világ előtt.

Jake Gyllenhaal által megformált nagy illúziómesterét az előzmény végén látszólag megölték, de sok találgatás volt arról, hogy a manipulatív rosszfiú talán túlélte, és úgy tűnik, a Sony Pictures és a Marvel Studios valóban fontolóra vette, hogy visszahozzák a karaktert. Mysterio a Baljós Hatos többi tagjának, Elektró, Doctor Octopus, a Zöld Manó, a Gyík és a Homokember egyesített erejével szállt volna szembe a Pókemberekkel.

Hogy miért döntöttek úgy, hogy nem hozzák vissza Mysteriót, rejtély marad, de talán a Marvel húzta keresztül a Sony Pictures tervét azzal, hogy más tervei vannak a karakterrel. Feltéve természetesen, hogy életben maradt a film végén. Ezt ugye máig nem tudjuk biztosan, mert az egy dolog, mit láttunk, és hogy mi az igazság.

Total
17
Shares
Previous Article
Örökkévalók

Az Örökkévalókon dolgozó VFX Supervisor megerősítette, a legendás fekete kard feltűnik a Penge-filmben

Next Article
Disney+

Hivatalosan is bejelentették, idén nyáron érkezik a Disney+ Magyarországra

Related Posts