Pókember: Nincs hazaút

A Pókember: Nincs hazaút íróinak van magyarázata a logikai bukfencre, de még nem oszthatják meg azt

Van magyarázat rá, de egyelőre nem beszélhetnek róla.

A Pókember: Nincs hazaút befejezése látszólag több kérdést is felvet, mint választ, és ez sok rajongót nyugtalansággal tölt el. A film egy logikai bukfencnek tűnő jelenetet hagyott hátra, amire a forgatókönyvírók szerint van magyarázat, de egyelőre erről nem árulhatnak el semmit – árulták el hétvégén az IGN Fan Festen.

Mint azt már mindenki tudja, a filmben Doctor Strange egy olyan veszélyes varázslatot idéz meg, amivel minden emléket töröl Peter Parkerrel kapcsolatban. Hétvégén ezzel kapcsolatban szerettek volna választ kapni a Pókember: Nincs hazaút két írójától. Fizikai bizonyítékok vannak arra, hogy Peter Parker nem más, mint a Pókember – elég csak a sok fényképre gondolni M.J. telefonjában Peterről, miközben New York felhőkarcolói között lógnak -, de Erik Sommers és Chris McKenna szerint erre van jó magyarázatuk.

Megvan a válasz erre, de nem mondhatják el, hogy mi az – így továbbra is kérdés marad, hogy ez fontos-e a Marvel Moziverzum készülő új filmjeire nézve Részben azért hagytak egy logikai bukfencet a filmben, mert az írók inkább Peter döntésének emberi hatásaira akartak koncentrálni, minthogy több percen keresztül részletezzék a varázslat bonyolultságát.

Sokat beszéltünk erről, és nem árulhatunk el sokat, de annyit tudunk, hogy sokat beszéltünk róla, és voltak beszélgetések erről. És azt kell mondanom, hogy a film végére megválaszolni ezeket a kérdéseket, úgy éreztem, hogy majdnem túl sok lenne megválaszolni azokat ebben a filmben. Szóval remélem, hogy ez is egy olyan részlet, amiről úgy érzem, hogy túl messzire mentünk volna, ha ebben a filmben kell elmagyaráznunk. De vannak gondolataink és válaszaink.Chris McKenna

Sokat gondolkodtunk – értett egyet Sommers. Olyan lesz, mint a Vissza a jövőbe? Vagy az emberek eltűnnek majd a fotókról? Vagy fizikai tárgyak fognak eltűnni? És ahogy Chris is mondta, végül úgy döntöttünk, hogy túl sok időt és helyet foglalna el a filmben, hogy mindezt megmagyarázzuk. Ez csak elvonná a figyelmet az érzelmekről.Erik Sommers

Talán még érdekesebb, hogy McKenna és Sommers miért nem beszélhet ezekről, még a film megjelenése után sem. “Higgyék el, vannak válaszaink rá” – ismételte meg McKenna – “de nem hiszem, hogy… Nem szabad elárulnunk. De vannak válaszaink.”

Magyarul továbbra is marad a találgatás, hogyan sikerült törölni az emberek emlékezetéből, hogy Peter Parker valójában a Pókember, mert a világ csak ezt felejtette el, a falmászóra továbbra is egy “bűnözőként” tekintenek. A Nincs hazaút azzal végződik, hogy Peter Parker egy vadonatúj jelmezt készít, és több oldalról is megcsodálhatjuk a képregényhű szerelését, miközben New York jellegzetességeit behálózza.

Perpillanat csak annyit tudunk, hogy a Sony Pictures egy új trilógiát tervez, és a negyedik részen már dolgoznak is. Talán azért nem akarták elárulni a titkot az írók, mert ez a felfedezés válasszal szolgált volna a Pókember jövőjével kapcsolatban. Az is kérdés, hogy ez a varázslat befolyásolta-e Tobey Maguire és Andrew Garfield Petereit a saját valóságukban. A válasz megint csak nem egyértelmű, de McKenna és Sommers szavai szerint ez a téma komolyan foglalkoztatta a készítőket. McKenna magyarázata szerint “higgyétek el, beszéltünk róla, és voltak is ötleteink, hogyan lehetne megmutatni a hatásokat, ha vannak ilyenek.” Végül úgy döntöttek, hogy nem foglalkoznak ezekkel a kérdésekkel, mert nem szerették volna elterelni a figyelmet a saját Peterjükről.

Pókember: Nincs hazaút
Total
5
Shares
Previous Article
Pókember: Nincs hazaút

Tíz alkalommal írták át a Pókember: Nincs hazaút forgatókönyvét

Next Article
Christopher Nolan

Christopher Nolan megosztotta az első képet, hogy milyen lesz Cillian Murphy Oppenheimer szerepében

Related Posts