A PlayStation vezetője elárulta, miért nem kap gyengébb változatot a PS5

Nem tartja élhetőnek a modellt.

Jim Ryan, a PlayStation CEO-ja egy japán sajtóorgánumnak adott interjúban magyarázta el, a Sony miért nem gondolkodott egy gyengébb teljesítményű, olcsóbb next-gen konzolon. A Microsoft ugye meglépte ezt, és az Xbox Series S létezése magával vonta a spekulációkat arra vonatkozóan, hogy a Sony is két géppel fogja-e indítani a generációt.

A vezető szerint ez sosem volt igazán opció. Terveztek ugyan ők is hasonló gépet, ám végül elvetették. Az interjúban kiemelte, hogy tisztelik a konkurenciát, és megértik, miért választották ezt a stratégiát, de elmondása szerint egy olcsóbb kiadásra ritkán van igény. Az elmúlt időszakra jellemző volt, hogy a kisebb teljesítményű darabokat kevesebben vásárolták, és Ryan szerint ez annak tudható be, hogy a játékkonzol egy hosszútávú befektetés. A játékosok hajlamosabbak rászánni a nagyobb összeget, ha az a maximális tudását adja a gépnek, ami ideális esetben 6-7 éven át szolgálja majd őket. A PlayStation tehát nem tartja élhetőnek azt a modellt, hogy egy butított gép is legyen a piacon, és a hallottak alapján a jövőben sem terveznek gyengébb hardvert kiadni.

Ha szigorúak vagyunk, mondhatjuk, hogy mégis két géppel készül a Sony. Azonban a PlayStation 5 Digital nem különbözik az alapgéptől technikai tudásban, szimplán a lemezmeghajtó különbözteti meg a két kiadást. Azt viszont már megerősítette a Sony, mennyiért juthatunk hozzá a legjobban várt platformhoz.

A Sony inkább ebben hisz, vagyis a digitális vásárlás térhódításában. A PlayStation 4-es eladások fő tanulsága is az, hogy rengetegen éltek már ezzel a lehetőséggel ebben a generációban is. Továbbá, már csak azért is készítettek egyébként egy ilyen masinát, mert mindenképpen szerettek volna a PS4 eredeti árában kihozni egy konzolt ebben a generációban is, Jim Ryan elmondta, hogy a 399-as szám közel áll a szívükhöz.

Total
0
Shares
Previous Article
The Falcon and the Winter Soldier

A The Falcon and the Winter Soldier forgatásán kiszúrták Bucky egy régi barátját is

Next Article
Rick Grimes

Andrew Lincoln egy rövid jelentést adott, hányadán állnak a The Walking Dead-filmmel

Related Posts