x
Close


Közelgő események

Filmek

A Penge sztárja, Stephen Dorff szerint a szuperhősfilmek “értékelhetetlen szemetek”: “A nap végére senki sem emlékszik már a Black Adamra”

A Penge egykori gonosza teljesen kiakadt a mai szuperhősökök. Leszarozta a Black Adamet is.

A Penge sztárja, Stephen Dorff szerint a szuperhősfilmek “értékelhetetlen szemetek”: “A nap végére senki sem emlékszik már a Black Adamra”
  • PublishedJanuary 27, 2023

Stephen Dorff már korábban is elég keményen szidta a Marvel és a szuperhősös filmeket, a Penge színésze a legújabb interjújában pedig egészen addig ment, hogy értékelhetetlen szemeteknek nevezte ezeket. Sőt, konkrétan a sokat vitatott Black Adam című filmet hozta fel példának, véleménye szerint a nézők a nap végére emlékezni se fognak az alkotásra.

A színész még 2021-ben vette célba a szuperhősöket (különösen a Fekete Özvegy után), amikor arról kérdezték, hogy milyen projektekben szerepelne szívesen.

“Szégyellem magam Scarlett miatt” – kezdte Dorff a beszélgetést. “Biztos vagyok benne, hogy öt-hét millió dollárt kapott, de én szégyellem magam miatta. Nem akarok szerepelni azokban a filmekben. Tényleg nem akarok. Majd inkább megkeresem azt a feltörekvő rendezőt, akiből a következő Kubrick lesz, és helyette neki fogok színészkedni.”

Dorff legújabb projektje a Divinity című bizarr sci-fi horrorfilm lesz, amire az újonc Eddig Alcazar rendező szerződött. Szóval eddig nem úgy tűnik, hogy sikerült volna megtalálni a következő Kubrickot, de még rácáfolhat erre a kijleentésre Alcazar. Most azonban a Daily Beastnek nyilatkozva Dorff ismét azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a szuperhősöket fricskázta, “értékelhetetlen szemétnek” nevezte a mainstream filmeket.

Szerintem a Divinityt meg kellene venniük a nagy stúdióknak, és ha a nagyok okosak lennének – ha a DC vagy bármelyik ilyen cég menő dolgokat csinálna -, akkor keresnék a következő Eddie Alcazart, mert ez a jövő. Nem pedig újra és újra Black Adamet és értéktelen szemetet gyártani.

Stephen Dorff

Az eredeti Penge gonosztevőjét alakító színész az interjúban később kifejtette azt is, hogy milyen más műfajok iránt érdeklődik még, majd válaszában a Marvel Studios közelgő Penge rebootját, valamint a (ismét) Black Adamet vette célba – amit bevallása szerint még nem is látott.

Mindenféle filmet szeretek. Ha a képregényfilmek inkább olyanok lennének, mint amikor én kezdtem a színészkedést, amikor a Pengét megcsináltuk, vagy az a kevés tisztességes képregényfilm, mint amikor Nolan megcsinálta A sötét lovagot, és Tim Burton újra feltalálta Batmant, aki nyilvánvalóan egy zseni… akkor voltak érdekesek ezek a filmek, mint amikor Norrington megcsinálta a Pengét, és Guillermo [del Toro] megcsinálta a folyatást. De ez a sok más szemét csak kínos, értitek, hogy mire gondolok? Az Isten áldja őket, egy csomó pénzt keresnek, de a filmjeik szarok. És senki sem fog emlékezni rájuk. Senki sem fog emlékezni a Black Adamra a nap végén. Nem is láttam azt a filmet, annyira rosszul nézett ki.

Stephen Dorff

Az igazat megvallva, utolsó kijelentésével sokan egyet tudnak érteni, mivel a DC Comics legutóbbi projektje nem úgy sült el, ahogy Dwayne Johnson és a Warner Bros. szerette volna. A nagy felhajtás ellenére a film “megbukott” a kasszáknál, rossz kritikákat kapott és mára gyakorlatilag megfeledkeztünk az antihősről.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.