x
Close


Közelgő események

Sorozatok

A Paramount+ berendelt egy nyolcrészes élőszereplős sorozatot a Dungeons and Dragonsból

A mozifilm mellett élőszereplős sorozattal bővül a Dungeons and Dragons.

A Paramount+ berendelt egy nyolcrészes élőszereplős sorozatot a Dungeons and Dragonsból
  • Publishedjanuár 11, 2023

A Paramount Pictures a készülő Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című filmje mellett egy élőszereplős sorozat is készülőben van a Paramount+ streamingszolgáltató megrendelésére. Még a tavalyi évben röppentek fel a hírek, hogy a mozifilm mellett további adaptációval bővülhet a széria és úgy tűnik, hogy már javában dolgoznak a projekten.

Már egy ideje nem kaptunk friss híreket az eOne élőszereplős Dungeons and Dragons-sorozattal kapcsolatos terveiről, de a Deadline most arról számolt be, hogy a projektnek, amely tavaly év elején szerződtette Rawson Marshall Thurbert – a Különösen veszélyes bűnözők rendezőjét – a pilot írója és executive producere is egyben. Az ő vezetésével egy nyolc epizódos élőszereplős tévésorozatra kaptak megrendelést a Paramount+ streamingszolgáltatótól.

A sorozat írója Derek Kolstad (John Wick, A Sólyom és a Tél katona). Bár a történet konkrét részletei még titkosak, a cselekmény a Hasbro legkelendőbb fantasy szerepjátékán fog alapulni, aminek népszerűsége megugrott az elmúlt években. Várhatóan tündék, orkok, varázslók és a műfajhoz kapcsolódó elemekkel bővelkedhet majd a feldolgozás.

A Paramount Pictures a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című filmjét idén tavasszal tűzik majd műsorra a mozikban, de nem tudjuk, hogy a két projekt közvetlenül kapcsolódik-e egymáshoz. Annyit tudtunk meg, hogy közösen fejlesztik egymás mellett a projekteket.

“Nem akarjuk, hogy ez csak egy sorozat legyen, ezért egy többirányú megközelítést építünk ki, fejlesztünk ki a televízió számára, számos szkriptes és nem szkriptes sorozatot és reméljük, hogy ezt jövő év elején piacra tudjuk dobni” – mondta Michael Lombardo, az eOne globális televíziózásért felelős elnöke még a sorozat bejelentésekor.

Thurber két folytatáson is dolgozik a Netflix Különösen veszélyes bűnözők című filmjéhez, amely még mindig a streamingóriás legnézettebb eredeti filmje, bár a kritikákban nem mutatkozott meg, hogy hány százmillió dollárt égettek el a projektre.

A Dungeons and Dragons: Betyárbecsület 2023. március 3-án kerül bemutatásra a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.