x
BREAKING Előzetesek

A Netflix nagyszerű előzetest rittyentett a Vaják-sorozathoz, és már a bemutatót is tudjuk!

A Netflix a napokban bemutatta a The Witcher, vagy a magyar fordításban a Vaják címre keresztelt sorozat új előzetesét, és ezzel egyidőben a premiert is megtudtuk.

  • Publishednovember 2, 2019

A Netflix a napokban bemutatta a The Witcher, vagy a magyar fordításban a Vaják címre keresztelt sorozat új előzetesét, és ezzel egyidőben a premiert is megtudtuk.

A Netflix nem a levegőbe beszélt, mikor a Vaják legújabb előzetesét beharangozta, ugyanis csütörtök este a világ legnagyobb streamingszolgáltatója lerántotta a leplet Henry Cavill nevével fémjelzett sorozat egészen lenyűgöző új előzeteséről. De egy meglepő döntésre is elhatározták magukat, hiszen a sorozatot a Star Wars: Skywalker korával egyszerre fogják bemutatni, ami akár veszélyes is lehet, de ilyen múlttal bíró címnél, mint a Witcher, alighanem így is kifizetődő lesz a karácsonyi időszak.

A Netflixtől megtudtuk, hogy a Magyarországon is forgatott Vaják első évadát december 20-án fogják bemutatni, ez a dátum pedig majdnem egyezik egy korábbi időponttal, amire szemfülesek a Netflix Facebook-oldalát lapozva lettek figyelmesek, de a megosztás után nem sokkal törölték a bejegyzést, ami magában is nagyon árulkodónak bizonyult.

A lengyel Andrzej Sapkowski író fantasy regényei olyan szörnyvadászokra fókuszálnak, akiket csak Vajáknak hívnak, és akik fiatalkorukban különböző természetfeletti képességekre tesznek szert. Az egyik ilyen főszereplőt Riviai Geraltnak hívnak, egy magányos Witcher, aki elsősorban azért küzd, hogy megtalálja helyét abban a különös világban, ahol olykor az emberek még a szörnyektől is rosszabbak.

A 8 epizódból álló, első évad forgatókönyvét Lauren Schmidt Hissrich (DaredevilThe DefendersUmbrella Academy) írónő készíti majd, aki írói feladata mellett vezető produceri teendőket és a showrunner feladatát is ellátja majd. A rendezői székbe pedig a Kártyavár illetve a Trónok harcának direktorát, Alik Sakharov-ot ültetik négy rész erejéig, majd kettő-kettő részt Alex Garcia Lopez (Luke Cage, Fear the Walking Dead) és Charlotte Brändström (Outland, Counterpart) forgatna.

The Witcher
Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.