Főoldal Sorozatok A Netflix megrendelte a Berlin második évadát
Sorozatok

A Netflix megrendelte a Berlin második évadát

Nézettségi rekordokat döntött a Berlin, jön a folytatás belőle.

266
Berlin
Forrás: Netflix

A Netflix év elején mutatta be a nagysikerű A nagy pénzrablás előzménysorozatát, a nyolcrészes Berlin című sorozatot. Néhány nappal a premier után a legnagyobb streamingszolgáltató úgy döntött, hogy megrendeli a második évadot, amire azután került sor, hogy a Netflix egyik legnézettebb műsora lett a nem angol nyelvű kategóriában. Jelenleg 53,1 millió megtekintéssel a kilencedik helyen áll ezen az örökranglistán.

Pedro Alonso, aki az előzménysorozatban és az eredeti sorozatban is Andrés de Fonollosát, azaz Berlint alakította, visszatér a második évadban. Berlin rablóbandájának többi tagja is visszatér, köztük Michelle Jenner (Isabel), aki az elektronikai mérnök Keilát alakítja; Tristán Ulloa (Fariña), aki a filantróp professzort és Berlin bizalmasát, Damiánt alakítja; Begoña Vargas (Irány az Éden), aki a kalandvágyó Cameront alakítja; Julio Peña Fernández (Nő az ablakban), aki Berlin jobbkezét, Roi-t játssza; és Joel Sánchez, aki a banda utolsó emberét, Bruce-t alakítja.

A 2. évad forgatása 2025-ben kezdődik. A társalkotók, Álex Pina és Esther Martínez Lobato visszatérnek a projekthez. A páros korábban dolgozott a fősorozaton is, illetve a Túl a vörös kanapén című akciófilm-sorozaton is.

A Berlin néhány évvel A nagy pénzrablás eseményei és a Professzor (Álvaro Morte) bátyjának tragikus vége előtt játszódik. A sorozat cselekménye elsősorban Párizsban játszódik, és Berlint és bandáját követi, akik 44 millió euró értékű ékszereket lopnak el, majd a kincset őrző biztonsági csapatot teszik felelőssé a rablásért. Ám ez a jól kitervelt, nagy tétekkel járó rablás bonyolódik, amikor Berlin beleszeret az áldozat feleségébe.

A 2017 és 2021 között futó A nagy pénzrablás a Netflix egyik legsikeresebb sorozata volt. A premiertől számított 90 napban három évada (a 3., 4. és 5. ) felkerült a streamingszolgáltató legnépszerűbb nem angol nyelvű tévéműsorainak listáján. A sorozat 4. évada jelenleg a második helyen áll nézettségi rekordban 106 milliós megtekintéssel. Most pedig a Berlin a nyomdokaiba lépett.

A premiert követően az előzménysorozat az első hét nézettsége után a platform legnézettebb műsora lett világszerte, és 91 országban bekerült a Top 10-es listába is. Zsinórban hét egymást követő héten tartotta magát a nem angol nyelvű Top 10-es tévélistán.

Berlin
Forrás: Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...