Főoldal Filmek A Netflix majdnem egymillió előfizetőt vesztett az elmúlt negyedévben
Filmek

A Netflix majdnem egymillió előfizetőt vesztett az elmúlt negyedévben

Vészesen csökken a Netflix előfizetői szám.

463
Netflix

A legfrissebb felmérés szerint a Netflix előfizetőinek csökkenése tavasszal felgyorsult. Miután január és március között 200 000 előfizetőt veszített, a második negyedéves eredményekből kiderül, hogy április és június között ismét csökkent – ezúttal egy millió előfizetővel.

A streaming szolgáltató június végén 220,67 millió előfizetőről számolt be, ami az előző negyedévben mért 221,64 millióhoz képest majdnem egymillióval kevesebb, de még a tavaly év végén mért 221,84 millióhoz képest is visszaesést jelent. Az egymillió előfizető elvesztése valójában jobb, mint amit előre jeleztek; Spence Newman pénzügyi igazgató korábban arra számított, hogy kétmilliót veszítenek. Bár az előfizetők száma csökkenést mutat, a Netflix bevételei 9%-kal nőttek az előző évhez képest.

Az elmúlt negyedévben a Netflix a világgazdaságot, az ukrajnai háborút és a fiókmegosztást okolta a lassuló előfizetői bázis növekedésért. A legnagyobb kritika az utóbbit érte, a streamingóriás próbál agresszíven fellépni a megosztott fiók ellen, és úgy tűnik, hogy hiába a sok kritika, a vállalat a bevezetés küszöbén áll.

Ebben a negyedévben azonban a Netflix részvényesi levele kevésbé volt önreflexív. Bár a levél elismerte, hogy a vállalatnak “több ideje volt arra, hogy megértse ezeket a problémákat, valamint azt, hogy hogyan lehet a legjobban kezelni őket”, a következő bekezdések nagyrészt a Netflix tartalmi palettájának és meglévő terveinek dicséretére összpontosítanak. Megismételte továbbá a Microsofttal partnerségben készülő, alacsonyabb árú hirdetési szintre vonatkozó közelgő tervét, amely most úgy tűnik, hogy 2023 elején esik le. A fizetős fiókmegosztási ajánlatának teljes körű bevezetése szintén abban az évben várható.

A következő negyedévben egymillió előfizetővel számol a Netflix, ami nagyrészt a Stranger Things 4. évadának köszönhető. Ugyanakkor arra számítanak a vállalatnál, hogy a bevételek növekedése továbbra is megtorpan az előző évhez képest, és a harmadik negyedévben mindössze 5%-os növekedést vár.

Netflix
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder a Rebel Moon rendezői vágását új címekkel augusztusban mutatja be a Netfix

Kaptunk megjelenési időpontot és játékidőket is a Rebel Moon rendezői változataihoz.

A tűzben edzett férfi
Sorozatok

A Netflix bejelentett A tűzben edzett férfi sorozatadaptációjának főszereplőjét és rendezőjét

Az A tűzben edzett férfi visszatér, ezúttal sorozat formájában a Netflixen.