Főoldal Sorozatok A Netflix legnézettebb filmjének rendezője veszi kézbe a Dungeons & Dragons élőszereplős sorozat sorsát
Sorozatok

A Netflix legnézettebb filmjének rendezője veszi kézbe a Dungeons & Dragons élőszereplős sorozat sorsát

Egy Dungeons & Dragons univerzum építésén dolgoznak.

439
Dungeons & Dragons

A Különösen veszélyes bűnözők rendezőjét, Rawson Marshall Thurbert kérték fel, hogy segítsen a Hasbro közkedvelt Dungeons & Dragons című role-playing videojáték televíziós adaptációjában, és mindezt azután, hogy a tavalyi évben Michelle Rodrigues főszereplésével egy élőszereplős film forgatása is elrajtolt Nagy-Britanniában.

A Deadline értesülései szerint Thurber az eOne-nál egy készülő Dungeons & Dragons-sorozat kreatív igazgatójaként kapott megbízást, és a megállapodás értelmében ő írja és rendezi a pilotot, emellett ő lesz az egyórás projekt executive producere is. A sorozat várhatóan a D&D TV-univerzum egyik alappillére lesz, amely egyszerre tartalmaz majd szkriptelt és nem szkriptelt sorozatokat is.

“Nem akarjuk, hogy ez csak egy sorozat legyen, ezért egy olyan sokrétegű televíziós programot építetünk ki, dolgoztunk ki, ami számos forgatókönyves és nem szkriptelt sorozatot mutatunk be, és reméljük, hogy ezt jövő év elején piacra tudjuk dobni.” – mondta Michael Lombardo, az eOne globális televíziózásért felelős elnöke még tavaly novemberben Deadline-nak, mikor a cég terveiről nyilatkozott.

A Thurber által irányított D&D-projekt állítólag több vevő érdeklődését is felkeltette, köztük valószínűleg a Netflixét is, amely korábban megvásárolta a Különösen veszélyes bűnözők terjesztési jogát is. A Dwayne Johnson, Ryan Reynolds és Gal Gadot főszereplésével forgatott szuperprodukció végül a streamingszolgáltató legnézettebb filmjévé nőtte ki magát. A Netflix azóta két folytatást is rendelt a sztárfellépőkkel teletűzdelt vígjátékból, és Thurber állítólag mindkettőhöz visszatér.

Az eOne korábban a John Wick alkotóját és íróját, Derek Kolstadot bízta meg egy D&D-sorozat fejlesztésével, amely csak egyike a számos spinoffnak, amelyek állítólag az eOne filmes franchise-ához készülnek. A Wizards of the Coast dobta piacra a Hasbro nagy népszerűségnek örvendő videojátékát. A Dungeons & Dragons fantáziavilágában játszódó élőszereplős film forgatása nemrég fejeződött be, és várhatóan 2023-ban jön ki a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaják
Sorozatok

A Vaják kiszivárgott forgatási fényképein először látható Liam Hemsworth Geralt szerepében

A képek alapján remek lett Liam Hemsworth átalakulása a Vaják főszerepére.

Rebel Moon
Filmek

A Rebel Moon rendezői változata új alcímet kapott az R-besorolás miatt

A Rebel Moon lehet jobb több erőszakkal, vérrel és még több lassított...