Főoldal Sorozatok A Neflix egy évad után elkaszálta a Resident Evil sorozatadaptációját
Sorozatok

A Neflix egy évad után elkaszálta a Resident Evil sorozatadaptációját

Ennyi volt. Egy évad élt pusztán a Resident Evil.

356
Resident Evil

A Resident Evil cím nagy népszerűségnek örvend a filmkészítők körében. Az elmúlt években több film is készült a nagysikerű videojáték-sorozatból Milla Jovovich főszereplésével, a tavalyi évben pedig egy reboot is készül, ami bár ne készült volna el soha. A Netflix is beszállt ebben, ők nem filmet, hanem egy sorozatot készítettek, de akárcsak a film, ez sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A Deadline értesülései szerint a Netflix nem rendelte meg a Capcom túlélőhorror-sorozatának adaptációjának második évadát, amelynek első, nyolc epizódból álló évadát július 14-én mutatta be a streaming szolgáltató. Noha a Top 10-es listára felért a Resident Evil című tévésorozat, azonban a nézők elégedetlensége és a kritikusok rossz szájíze után gyorsan lekerült a listáról.

A Netflix saját készítésű Resident Evil-sorozata egy olyan eredeti történetet mesél el, amit eddig még nem láttunk egyik filmben sem, miközben a sorozat a Resident Evil univerzumában játszódott. Ebben az alternatív idősíkban az Umbrella Corporation alapította New Raccoon Cityt, ahová Albert Wesker és két lánya, Jade és Billie együtt költöznek.

A sorozat két idősíkon játszódik – aminek köszönhetően a költségvetés az egekbe szökött -, megismerjük New Raccoon City történetét és 14 évvel későbbi világot, amikor a T-vírus megtizedeli az emberi lakosságot. Bár a tévésorozat nem követte a videojátékok egyik történetszálát sem, a sorozatban olyan ikonikus szörnyek tűntek fel, mint például Licker.

A Resident Evilt számos alkalommal feldolgozták, és kritikákban egyik film kapott erős pontszámot, anyagilag mégis hozott annyit, hogy megérte az újabb filmet elkészíteni. A legtöbb kritikát azért kapták a filmet, mert többnyire a videojáték-történetből kiindulva mindig egy eredeti történetet meséltek el, vagy éppen annyira ragaszkodtak a forrásanyaghoz, hogy élvezhetetlenné vált tőle a film.

Resident Evil
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...

Rebel Moon
Filmek

Zack Snyder terve szerint hat filmből áll majd a Rebel Moon

A jóból is megárt a sok, de a Rebel Moon eddig pocséknak...

Vaják 3. évad
Sorozatok

A Netflix bejelentette, hogy az 5. évaddal véget ér a Vaják

Két évadon keresztül még folytatódik a Vaják története a Netflixen.

Rebel Moon
Filmek

A Rebel Moon rendezői változatában lesz egy bizarr szexjelenet Ed Skrein és egy idegen között

6 órás rendezői változatot kap a Rebel Moon, és ebben bizarr szexjelenetet...