x
Előzetesek

A nagyközönség előtt is leleplezték Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája teaser előzetesét

A rajongókkal is megosztották a teaser előzetest a készülő előzményfilmről.

  • Publishedjúnius 6, 2022

Tegnap este a Lionsgate megosztotta Az éhezők viadala előzményfilmjének első teaser trailerét. Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című film első felvételét még április végén mutatták be a Las Vegas-i CinemaCon rendezvényen, most pedig a világ előtt is leleplezték a film hivatalos logójával együtt.

A Lionsgate Az éhezők viadala négyesének közelgő előzményfilmjének első teaser trailere felkerült a netre, és azt ígéri, hogy “kiderül, ki az énekesmadár, és ki a kígyó”. Tekintve, hogy a történet középpontjában Coriolanus Snow áll, mielőtt Panem zsarnoki uralkodója lett volna, a válasz elég egyértelműnek kell lennie!

Bármennyire is meglepő, a teaser semmitmondó lett, nem derül ki belőle semmi, mindössze a logót csodálhatjuk meg. A videó ígérete szerint kiderül majd, hogy az énekesmadár és ki a kígyó. Tekintve, hogy a történet középpontjában Coriolanus Snow áll, mielőtt Panem zsarnoki uralkodója lett volna, a válasz elég egyértelmű.

Snow csak az egyik főszereplője az előzményregénynek. Egy haldokló elit család 18 éves örököse azt a feladatot kapja, hogy a 12. körzetből származó Lucy Gray Baird mentora legyen, akinek a 10. Éhezők Viadalán kell részt vennie. Amikor Lucy dacosan énekel az aratási szertartásokon, Snow meglátja a hatalomhoz vezető potenciális vektorát. A produkciónak még meg kell találnia Lucyját.

Az előzményfilmet Francis Lawrence rendezi, aki korábban Az éhezők viadal: FutótűzAz éhezők viadala: A kiválasztott 1-2. részt is jegyezte. A film producerei Nina Jacobson és Bard Simpson lesznek, Tim Palen és Suzanne Collins írónő pedig executive producerek. A jelenlegi forgatókönyvet Michael Leslie írta, aki korábban a Macbeth és az Assassin’s Creed forgatókönyvét is jegyezte, mindkettőben Michael Fassbender volt a főszereplő.

Jacobson korábban már említette, hogy miben fog különbözni az előzményfilm az eredeti fősodortól. “Nos, ez még nagyon korai, valóban nagyon különböző időkben játszódnak” – mondta Jacobson. “Ez a 10. Éhezők viadala, szemben a Futótűz 75. évadával. Szerintem az Éhezők Viadala jóval kevésbé csillogó, mint amilyen végül lesz. És úgy gondolom, hogy egy kapitóliumi karaktert látni, akinek a nézőpontja végigvezet a történet egy jó részén, ez olyasmi, amit még sosem csináltunk.”

Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája 2023. november 17-én kerül bemutatásra a mozikban.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.