Főoldal Előzetesek [CCXP2022] A nácikat ostorozza Harrison Ford az Indiana Jones 5. első előzetesében
ElőzetesekBREAKING

[CCXP2022] A nácikat ostorozza Harrison Ford az Indiana Jones 5. első előzetesében

A filmtörténet egyik legikonikusabb karaktere visszatér!

164

A Lucasfilm zárt ajtók mögött már mutatott felvételeket az Indiana Jones 5. részéből a rajongóknak tavasszal az Anaheim-i Star Wars Celebrationön és ősszel a D23 Expón, de csak most tették elérhetővé a videomegosztó-portálokon a film első előzetesét. A film az Indiana Jones and the Dial of Destiny címet kapta.

Elstartolt a brazíliai Comic-Con Experience, és ennek alkalmából a stúdió úgy döntött, itt az ideje, hogy megmutassák a világnak avárva várt kaland első trailerét. Az új részben Harrison Ford nagyjából 15 év után tér vissza az ikonikus kalandor szerepében. Egy dologban biztosak voltunk a trailer alapján: nem akármilyen kalandban lesz részünk jövő nyáron. Az előzetesből kiderül, hogy a franchise újonca, Phoebe Waller Bridge (Fleabag) bőven kiveszi majd részét az akciójelenetekben, és láthatóan a 80 éves Harrison Ford sem fogja vissza magát. Izgalmas kalandnak ígérkezik a folytatás, azonban a készítők figyeltek rá, hogy a történet továbbra is titokban maradjon.

Bár hivatalos forrásból még nem árultak el részleteket az Indiana Jones 5 cselekményéről, a pletykákból és forgatási anyagokból, illetve a mostani előzetesből nagyvonalakban összeállt a történet. Ahogy a cím is utal rá, a folytatás egyfajta átvezető történet lesz a múlt és ami következik ezután. Korábban pletykáltak róla, hogy a Jurassic World főszereplőjét alakító Chris Pratt lehet Ford utódja, a színész azonban cáfolta a híreket. Amit viszont biztosan tudunk, hogy Ford és Waller-Bridge mellett ott lesz a folytatásban Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones és Antonio Banderas.

Az Indiana Jones 5 rendezője a kétszeres Oscar-jelölt James Mangold, aki korábban a Logan – Farkas és Az aszfalt királyai rendezője volt. A forgatókönyvet írta John-Henry Butterworth-szel (A holnap határa) és Jez Butterworth-szel (007 Spectre).

Az Indiana Jones-franchise még 1981-ben debütált, és a trilógia az akciójelenetek és a 30-as évek végi, a korabeli filmsorozatokat és westerneket idéző környezet miatt vált mozi-klasszikussá. Az előző négy film összbevétele közel 2 milliárd dollárt tesz ki, és Ford mindegyikben főszerepet játszott. A történet ötödik része nehezen készült el, sok volt a probléma, de a rajongók már nagyon várják.

Az Indiana Jones and the Dial of Destiny premierjére 2023. június 30-án kerül sor az Egyesült Államokban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Indiana Jones és a sors tárcsája
Filmek

A Disney+ elárulta, mikortól streamelhető az Indiana Jones és a sors tárcsája

Már nem kell sokat várni az Indiana Jones és a sors tárcsája...