Főoldal Előzetesek [CCXP2022] A nácikat ostorozza Harrison Ford az Indiana Jones 5. első előzetesében
ElőzetesekBREAKING

[CCXP2022] A nácikat ostorozza Harrison Ford az Indiana Jones 5. első előzetesében

A filmtörténet egyik legikonikusabb karaktere visszatér!

526

A Lucasfilm zárt ajtók mögött már mutatott felvételeket az Indiana Jones 5. részéből a rajongóknak tavasszal az Anaheim-i Star Wars Celebrationön és ősszel a D23 Expón, de csak most tették elérhetővé a videomegosztó-portálokon a film első előzetesét. A film az Indiana Jones and the Dial of Destiny címet kapta.

Elstartolt a brazíliai Comic-Con Experience, és ennek alkalmából a stúdió úgy döntött, itt az ideje, hogy megmutassák a világnak avárva várt kaland első trailerét. Az új részben Harrison Ford nagyjából 15 év után tér vissza az ikonikus kalandor szerepében. Egy dologban biztosak voltunk a trailer alapján: nem akármilyen kalandban lesz részünk jövő nyáron. Az előzetesből kiderül, hogy a franchise újonca, Phoebe Waller Bridge (Fleabag) bőven kiveszi majd részét az akciójelenetekben, és láthatóan a 80 éves Harrison Ford sem fogja vissza magát. Izgalmas kalandnak ígérkezik a folytatás, azonban a készítők figyeltek rá, hogy a történet továbbra is titokban maradjon.

Bár hivatalos forrásból még nem árultak el részleteket az Indiana Jones 5 cselekményéről, a pletykákból és forgatási anyagokból, illetve a mostani előzetesből nagyvonalakban összeállt a történet. Ahogy a cím is utal rá, a folytatás egyfajta átvezető történet lesz a múlt és ami következik ezután. Korábban pletykáltak róla, hogy a Jurassic World főszereplőjét alakító Chris Pratt lehet Ford utódja, a színész azonban cáfolta a híreket. Amit viszont biztosan tudunk, hogy Ford és Waller-Bridge mellett ott lesz a folytatásban Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renée Wilson, Toby Jones és Antonio Banderas.

Az Indiana Jones 5 rendezője a kétszeres Oscar-jelölt James Mangold, aki korábban a Logan – Farkas és Az aszfalt királyai rendezője volt. A forgatókönyvet írta John-Henry Butterworth-szel (A holnap határa) és Jez Butterworth-szel (007 Spectre).

Az Indiana Jones-franchise még 1981-ben debütált, és a trilógia az akciójelenetek és a 30-as évek végi, a korabeli filmsorozatokat és westerneket idéző környezet miatt vált mozi-klasszikussá. Az előző négy film összbevétele közel 2 milliárd dollárt tesz ki, és Ford mindegyikben főszerepet játszott. A történet ötödik része nehezen készült el, sok volt a probléma, de a rajongók már nagyon várják.

Az Indiana Jones and the Dial of Destiny premierjére 2023. június 30-án kerül sor az Egyesült Államokban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

George Lucas is ad tanácsokat a Star Wars: Új Jedi Rend rendezőjének

Rey az új Jedi Akadémia létrehozásán fáradozik majd.

Az akolitus
Sorozatok

Minden, amit Az akolitus előtt tudni érdemes

Összeszedtük azokat a legfontosabb infókat, amik segítenek képbe kerülni a legújabb Star...