Mulan

A Mulan rendezője elmagyarázta, Mushu miért nem szerepelt az élőszereplős feldolgozásban

Mushu sárkány ezúttal nem kapott szerepet.

A Mulan múlt héten debütált a Disney+ streamingszolgáltatón, csütörtöktől pedig már a hazai mozikban is műsoron a legendás rajzfilm élőszereplős feldolgozása. Amellett, hogy a film pozitív visszhangot váltott ki, és ez a kritikákban is megmutatkozott, egy dolgot mégis hiányoltak belőle a rajongók.

Niki Caro rendező elárulta, hogy az egyik közkedvelt karakter miért nem kapott szerepet az animációs klasszikusból. Az előszereplős feldolgozással az 1998-as rajzfilm előtt tisztelgett a Disney, ami még az ismert dalokat is tartalmazta a klasszikusból, azonban a szereplők ezúttal nem fakadnak dalra a filmvásznon. Ezt még csak-csak megemésztjük, de hogy Mushunak jelét sem látjuk, na ez már sokkal nagyobb probléma a rajongók szerint.

Az eredeti kiadásban Eddie Murphy hangján szólalt meg a sárkány, ami Mulan segítője volt. Bár a feldolgozásból hiányzott, helyét egy főnix madárral töltötték be néhány jelenetben. A USA Today készített interjút Niki Caro rendezőnővel, aki elárulta, hogy Mushu mennyire fontos szerepet töltött be az eredeti filmben, ugyanakkor nem illett bele a klasszikus mese feldolgozásába.

Mushu, akit nagyon szeretnek az animációs rajzfilmben, Mulan bizalmasa volt, ugyanakkor az élőszereplős feldolgozásnál Mulan történetét a realizmus határán mesélik, így ezeket a kapcsolatokat a katonatársaival kellett kialakítania a főhősnek.Niki Caro

Hallottunk már jobb indokot arra, miért nem emelnek át bizonyos karaktereket a meséből, de ha megnézed a filmet, meg fogod érteni. Ebben a filmben nem sok keresni valója lett volna cseverészni egy sárkánnyal, inkább a katonákkal pótolták a szórakoztató részeket.

Mushu
Total
1
Shares
Previous Article

Újabb késést szenved el a DIRT 5

Next Article
Mission: Impossible

Tom Cruise öngyilkos motoros mutatvánnyal tért vissza a Mission: Impossible 7. forgatására

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!