Wide Screen
Image default
Játékok

A Microsoft elárulta, hogy a Halo 5 nem fog jönni PC-re

Tavaly októberben debütált a Halo 5: Guardians Xbox One játékkozolon és már akkor beindultak a találgatások, hogy esetleg érkezhet-e egy PC-s port az Xbox exkluzív játékból.

Ez a lavina ott indult be, mikor a Halo franchise feje, Frank O’Connor arról beszélt, hogy bőven van rá esély, hogy a Halo 5 PC-re is ellátogat. Közfelháborodást váltott ki ez a megjegyzés, mert sokan az Xbox exkluzivitás miatt nem tartották jó ötletnek. Hiába a jobb grafika, a Halo-sorozat egy Xbox játék, mi keresni valója van a PC-én, verték az asztalt sokan.

Azért erre tudnánk ellenpéldát mondani. Ott van a szimulátoros játékok királya, a Forza Motorsport, amit soha nem tudtunk volna elképzelni PC-n. Megleptek mindenkit a Turn 10 fejlesztői, mikor bejelentették, Windows 10 PC platformra is kiadják a száguldó autós játékot Apex néven. A megjelenésről pontos dátumot mai napig nem tudunk, de az előzetesek és a beta tesztek nagyon ígéretesek. Sokkal szebb és jobb a játék az asztali konfiguráción, mint Xbox One-on.

A Microsoft is állást foglalt végre az ügyben, és megerősítették, hogy nem tervezik a Halo-t PC-re megjelentetni. Marad Xbox húzócím. Egyelőre?! Meglepődnénk, ha ezen nem változtatnának a jövőben, pont a fent említett Forza esetében is ezt szajkózták, és a semmiből húzták elő a PC-s kiadást. Az idei E3-on tuti nem számíthatunk Halo 5 PC keynote-ra, talán majd jövőre, mikor az új Xbox konzolt bemutatják.

Még több a témában...

Elhozhatja a VR forradalmat is a Scarlett?

Héja Szabolcs

A PS mérnökeit is meglepte a Sony-Microsoft együttműködés

Héja Szabolcs

Tovább erősödik a Game Pass májusban!

Héja Szabolcs

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább