Wide Screen
Image default
Játékok

A Microsoft elárulta, hogy a Halo 5 nem fog jönni PC-re

Tavaly októberben debütált a Halo 5: Guardians Xbox One játékkozolon és már akkor beindultak a találgatások, hogy esetleg érkezhet egy PC-és port az Xbox exkluzív játékból.

Tavaly októberben debütált a Halo 5: Guardians Xbox One játékkozolon és már akkor beindultak a találgatások, hogy esetleg érkezhet-e egy PC-s port az Xbox exkluzív játékból.

Ez a lavina ott indult be, mikor a Halo franchise feje, Frank O’Connor arról beszélt, hogy bőven van rá esély, hogy a Halo 5 PC-re is ellátogat. Közfelháborodást váltott ki ez a megjegyzés, mert sokan az Xbox exkluzivitás miatt nem tartották jó ötletnek. Hiába a jobb grafika, a Halo-sorozat egy Xbox játék, mi keresni valója van a PC-én, verték az asztalt sokan.

Azért erre tudnánk ellenpéldát mondani. Ott van a szimulátoros játékok királya, a Forza Motorsport, amit soha nem tudtunk volna elképzelni PC-n. Megleptek mindenkit a Turn 10 fejlesztői, mikor bejelentették, Windows 10 PC platformra is kiadják a száguldó autós játékot Apex néven. A megjelenésről pontos dátumot mai napig nem tudunk, de az előzetesek és a beta tesztek nagyon ígéretesek. Sokkal szebb és jobb a játék az asztali konfiguráción, mint Xbox One-on.

A Microsoft is állást foglalt végre az ügyben, és megerősítették, hogy nem tervezik a Halo-t PC-re megjelentetni. Marad Xbox húzócím. Egyelőre?! Meglepődnénk, ha ezen nem változtatnának a jövőben, pont a fent említett Forza esetében is ezt szajkózták, és a semmiből húzták elő a PC-s kiadást. Az idei E3-on tuti nem számíthatunk Halo 5 PC keynote-ra, talán majd jövőre, mikor az új Xbox konzolt bemutatják.

Még több a témában...

Kicsit közelebb kerülhetünk a Twin Mirrorhoz

Sinka Tamás

A PlayStation Store lebuktatta a Far Cry 6-ot

Szarka Roland

Ingyenes kiegészítőt kap a Superhot

Szarka Roland

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat