Főoldal Játékok A Microsoft bekebelezné a Warner Bros. Interactive-et
Játékok

A Microsoft bekebelezné a Warner Bros. Interactive-et

Több másik nagy cég is szemet vetett a WB Games-re.

191

Egy ideje szárnyra kapott a pletyka, mely szerint a 2004 januárjában alapított Warner Bros. Interactive (WB Games) tulajdonosa, az AT&T el akarja adni a több kisebb céget tömörítő stúdiót. A WB Games égisze alá olyan cégek tartoznak mint a Rocksteady Studios, akik az Arkham franchise-ért felelősek, vagy a Traveller’s Tales, akik a LEGO játékokat prezentálták. De ide tartozik a NetherRealm, akik a Mortal Kombatokat püfölik, vagy a Monolith a Middle-Earth szériával. Mindezek mellett WB Montreal jelenleg is két DC Comics játékon dolgozik.

A The Information értesülései szerint a Microsoft egy 4 milliárd dolláros egyezkedésben van a cég további sorsáról. Ezen nem lepődnénk meg, tekintve hogy az Xbox Series X egyelőre nem igazán dobbantott nagy exkluzív címekkel. A közelmúltban viszont agresszívan vásárolták fel a sikeres kisebb stúdiókat. Ám ha ezt az üzletet nyélbe ütné a redmondi központú vállalatóriás az erős versenyhelyzetet teremthetne a következő generációs konzolok piacán. Kéretik az egész értesülést pletyka szinten kezelni, ugyanis semmilyen hivatalos bejelentés nem történt, még az AT&T eladási szándéka sem került megerősítésre. Azonban a Microsoft mellett a pletykák több egyéb cég vásárlási szándékát is felvetik, köztük az EA, az Activision és a Take-Two Interactive is szívesen kifizetné az igen vaskos vételárat a Warner Bros. Interactive tulajdonába tartozó, fent felsorolt franchise-ok jogaiért.

Szerző

Nappal tisztességes családapaként funkcionálok, de altatás után előveszem a controllerem, hogy kialvatlanra játszhassam magam.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Xbox Game Pass
Játékok

PlayStation és Nintendo konzolokra is jöhet a Game Pass?

A Microsoft minden elérhető képernyőre, eszközre eljuttatná az Xbox Game Pass szolgáltatását.

Dragon's Dogma 2
Játékok

Márciusban jön a Dragon’s Dogma 2

A Capcom nagy sikerű akció-szerepjátéka végre folytatást kap.

Cyberpunk 2077 Phantom Liberty
Játékok

Végleges, Ultimate kiadást kap a Cyberpunk 2077

A lemezes formában is kapható kiadás az alapjáték mellett a Phantom Liberty...

Baldur's Gate 3
Játékok

Új gyűjtői kiadást kap a Baldur’s Gate 3 és hamarosan Xbox-ra is megjelenik

A Larian Studios leleplezte a PC-re, PS5-re és már Xbox Series-re is...