Főoldal Előzetesek A Meg – Az őscápa 2: Az árok első előzetesében Jason Statham hatalmas őscápákkal harcol
Előzetesek

A Meg – Az őscápa 2: Az árok első előzetesében Jason Statham hatalmas őscápákkal harcol

Még dinoszauruszokat is látunk a Meg - Az őscápa 2.: Az árok előzetesében.

767

Itt az ideje, hogy újra elmerüljünk az óceánban, ugyanis a Warner Bros. bemutatta az első trailert a hamarosan érkező folytatáshoz, a Meg – Az őscápa 2: Az árok címet kapta. Öt évvel az első rész mozikba kerülése után Jason Statham visszatér Jonas Taylor, a mentőbúvár szerepében, akit a sors arra rendelt, hogy halálos őskori lényekkel vegye fel a harcot.

A teaser az őskorban kezdődik, és láthatjuk, milyen halálos tud lenni a Megalodon, amikor kiugrik a vízből, s megragad egy T-Rexet. Idén nyáron senki sem lesz biztonságban, mivel a tengerfenék minden sarkában új veszélyek leselkednek rá, és Statham nem lesz képes mindezt egyedül megoldani, de szerencsére akadnak társai. Sienna Guillory, Cliff Curtis és Shuya Sophia is csatlakozik Stathamhez, hogy szembenézzenek a feljegyzett történelem egyik legnagyobb tengeri lényével. Guillory, aki a színészi pályafutása mellett sikeres modellkarriert is befutott, korábban a Clifford, a nagy piros kutya című filmben volt látható, így bőven van tapasztalata, hogyan kell megbirkózni a nagyobbnál nagyobb álatokkal. Curtisnek a tavalyi Avatar: A víz útja című filmben, a Metkayina vezetőjeként volt dolga az óceánnal, szóval hozzá is közel áll a tenger alatti világ.

Az első filmben Jonas feladata egy meghibásodott atom-tengeralattjáró legénységének megmentése volt. Amikor a katasztrófa helyszínére ér, a járművet egy ismeretlen lény támadja meg. Jonas beszámol a történtekről a feletteseinek, akik azzal vádolják, hogy a víz alatt tartózkodása közben rá nehezedő nyomás miatt csak képzelődik. Jack Morris (Rainn Wilson), a milliárdos, aki finanszírozta a Mariana-árok felfedezésére irányuló küldetést, később belátja, hogy a megalodonok nem haltak ki, de még ebből is pénzt akar csinálni.

A folytatás ihletője Steve Alten 1999-es The Trench (Az árok) című könyve lesz. Ebben a regényben a Statham által alakított karakter immár teljes mértékben a Megalodon tanulmányozásának szenteli magát, miután az első történet eseményei során felfedezte, hogy a Megalodon még életben van. Arra azonban Jonas nem számíthatott, hogy egy Kronosaurusszal, egy rövid nyakú, vízben élni képes dinoszaurusszal kell szembenéznie a folytatásban. Még nem tudni, hogy milyen más múltbéli lények bukkanhatnak fel a sorozatban.

A Meg – Az őscápa 2: Az árok bemutatójára 2023. augusztus 4-én kerül sor.

Meg - Az őscápa 2.: Az árok
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

A méhész
Filmkritikák

A méhész kritika

A méhész elvárások nélkül még szórakoztató is lehet, de a végére rendesen...

A méhész
Előzetesek

A méhész előzetesében Jason Statham bosszúhadjáratra indul

Magyar szinkronnal is elérhető Jason Statham következő akciófilmje, A méhész.

A feláldozhatók 4.
Filmkritikák

Feláldozh4tók kritika

A Feláldozh4tók nagyon rossz lett, és csak kis túlzással nevezhetjük filmnek.