Főoldal Filmek A Marvel Studios visszaszerezhette Hulk filmes jogait, amit eddig a Universal birtokolt
Filmek

A Marvel Studios visszaszerezhette Hulk filmes jogait, amit eddig a Universal birtokolt

Ezt erősíti az is, hogy a mai naptól A hihetetlen Hulk is felkerült a Disney+-ra.

512
A hihetetlen Hulk

Úgy tűnik, azzal hogy A hihetetlen Hulk a mai nappal felkerült Disney+-ra, a Marvel Studios teljesen visszaszerezte a franchise mozis forgalmazási jogait, amit eddig a Universal Pictures birtokolt, s ezzel elhárul minden akadály, hogy elkészüljön a sokat pletykált World War Hulk adaptációja.

Mielőtt a Disney felvásárolta volna a Marvel Entertainmentet, az olyan filmek, mint az Amerika kapitány: Az első bosszúálló és Vasember című filmeket a Paramount Pictures forgalmazta. Mindez a 2012-es Bosszúállókkal megváltozott, bár a Hulkot továbbra is a Universal Pictures birtokolta (a stúdió, amely a 2003-as Hulkot és a 2008-as A hihetetlen Hulkot is bemutatta).

Amíg Hulk filmes jogait a Universel birtokolta, a Zöld Góliátot olyan filmekben láthattuk, mint a Bosszúállók: Végjáték vagy a Thor: Ragnarök, ugyanis a megkötés csak arra vonatkozott, hogy a Universal nélkül önálló film nem készülhet Hulkról, mellék és társzereplő lehet még.

Tegnap váratlanul bejelentették, hogy a rajongók nagy örömére a Marvel Moziverzum egyik utolsó darabja, A hihetetlen Hulk a mai nappal elérhető lesz a Disney+-on, így majdnem teljes a lista a Pókember: Nincs hazaút kivételével – ami most az HBO Maxen streamelhető.

A Variety új jelentése szerint A hihetetlen Hulk nem véletlenül jelent meg a Disneynél. Ahogy az várható volt, a Universal eredeti szerződése a Marvel Entertainmenttel mostanra lejárt. A hihetetlen Hulk 2008. június 13-án került a mozikba, a film és a karakter jogait pedig a stúdió csaknem 15 évig birtokolta, ami a mai napra lejárt, így a Disney visszaszerezhette a karakter filmes jogait. Ahogy azt a portál is taglalja, a jogok visszakerültek a Marvel Studioshoz, ezzel pedig a film streamelhetővá vált a Disney+-on.

Ez pedig nem jelenthet mást, minthogy a Marvel Studios szólófilmet forgasson a karakterrel, amiről már nagyon sokat pletykáltak. Szinte biztosra vehető, hogy ezzel tisztában volt Kevin Feige is, hogy a Universal hamarosan elveszíti a jogokat a karakter fölött, ezért Ross tábornok, a Vezér és Betty Ross is visszatér az Amerika kapitány 4. részében. Valószínűleg egy ideje már dolgoznak a World War Hulk adaptációján a színfalak mögött, amit akár már jövő hónapban a San Diego-i Comic-Conon bejelenthetnek.

Thor Ragnarok Gladiator Hulk mini
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Vaiana Moana
Filmek

Kiszemelték az élőszereplős Vaiana főszereplőjét

Az új változatban nem tér vissza Auli'i Cravahlo.

Penge
Filmek

Lelépett a Mahershala Ali főszereplésével érkező Penge rendezője

A Penge újabb problémával néz szembe, távozott a rendező.